PBZ poslao važno upozorenje korisnicima

Vijesti 29. stu 202214:25 1 komentar
Jurica Galoic/PIXSELL

Privredna banka Zagreb poslala je važno upozorenje svojim korisnicima. Naime, na svom službenom profilu na Facebooku klijente obavještavaju da se šire lažne e-mail poruke banke.

“Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d..

Lažne poruke dolaze od pošiljatelja “Privredna banka Zagreb <[email protected]>”, za subject/predmet/naziv imaju: “Važna obavijest: Vaša PBZ Business sesija je potekla”, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite.

Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova”, poručili su iz PBZ-a korisnicima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare