Peović: Naš privatni kapitalistički sektor je vrlo problematičan i ne proizvodi

Vijesti 06. ruj 202111:33 > 14:40 4 komentara
N1

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović bila je gošća N1 Studija uživo. Komentirala je inicijativu Radničke fronte da se praznik kada padne na nedjelju prebaci na prvi idući radni dan.

Peović kaže da su praznici i blagdani dani koji bi trebali biti neradni.

“Tako je u mnogim zemljama, a tako je nekad bilo i kod nas. 85 zemalja ima neku regulaciju tog tipa, da se praznik koji pada na nedjelju prebacuje na ponedjeljak. To je samo jedan dio šireg paketa zakona koji će ići prema radničkim politikama, a kao reakcija na antiradničke politike koje provodi HDZ”, ističe.

Komentirala je i podsmijeh koji je prijedlog Radničke frone izazvao kod poslodavaca.

“Postoji jedna opasna laž koja se širi Hrvatskom, a to je da hrvatski radnici rade manje od europskog radnika. Od nas više radnih sati tjedno rade samo Rumunji, Bugar i Poljaci. Ono što se ja mogu složiti, a to je da naša produktivnost nije dobra. Naš privatni ili kapitalistički sektor je vrlo problematičan i ne proizvodi, ne ulaže u kapitalne investicije. On je vrlo skroman i ono što bi on trebao raditi, a to je da ostvaruje prirodni rast, on to ne radi”, kazala je.

Peović kaže da naša Vlada na krizu odgovara tzv. internom devalvacijom, odnosno snižavanjem radničkih prava.

“Evidentno je da privatni sektor nema mogućnosti niti težine da takav privredni rast potakne i država je jedina adresa na koju se može obratiti da potakne taj rast. Vi u Njemačkoj imate snažne države potpore industriji, a naša država i naši vladajući su pristali na tzv. mogla bih čak reći ucjenu tog privatnog kapitalističkog sektora koja ide za tim da se ulaže u privatni sektora, ali samo u tu slugansku ekonomiju uslužnih djelatnosti”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare