Peović prozvala vlast u Zagrebu: Ova manipulacija ne bi se očekivala od ljevice

Vijesti 30. sij 202317:10 1 komentar

Katarina Peović, saborska zastupnica Radničke fronte, u Newsroomu je komentirala pregovore Uprave i radnika Holdinga. Osvrnula se i na probleme s kojim se suočavaju radnici zagrebačke Čistoće.

Radnici Čistoće su pokazali nevjerojatnu solidarnost i jedinstvo i iznenadilo bi me da ne dođe do dogovora”, započela je zastupnica.

“Nova vlast je otpustila 700 radnika u Holdingu i to bez sistematizacije. Rekli su da će se otpuštanjem radnika u administraciji otvoriti prostor i za nove radnike i za nbolje uvjete operativnih radnika, a to su prije svega radnici Čistoće. Na kraju se dogodilo da radnici na kraju nisu dobili ništa”, istaknula je Peović.

Navodi da su teze o plaći od 1000 eura manipulacije. “Tko će se javiti na natječaj za posao gdje se radi po svim mogućim vremenskim uvjetima, a osnovna plaća vam je 4800 kuna? Rade od jutra do sutra da bi digli te plaće.”

Dodaje i da su radnici zagrebačke Čistoće potplaćeni u odnosu na radnike u drugim gradovima.

“Bandić je vrhunski manipulirao radnicima. Osim toga, moramo reći da ovo navodno povećanje od 13 posto je manipulacija koju čovjek ne bi očekivao od lijeve vlasti jer je riječ o niskom dizanju plaće i o neoporezivom dijelu”, dodala je.

Peović se osvrnula i na predizborna obećanja aktualne zagrebačke vlasti. “Ova vlast je u predizborno vrijeme obećavala da će uštedjeti 600 milijuna kuna na poštenim javnim nabavama, a onda su otpustili 700 radnika pod argumentima da će se moći više dobiti na strani operativnih radnika.”

Dodaje da je trebalo provesti sistematizaciju kako bi se vidjelo koji su radnici potrebni, a koji nisu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare