Petek: Grad nema osnove za naplatu kazni, jer se neće znati tko je odgovoran

Vijesti 30. ruj 202214:10 0 komentara
N1, Ilustracija

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek komentirao je novi sustav odvoženja otpada u Zagrebu.

“Bilo je nejasnoća oko novog sustava. Vidimo i po građanima da su trebali biti informirani, a nisu. Svi mi volimo Zagreb i želimo živjeti u čišćem gradu. Vapili smo za tom promjenom i ona dolazi. Ovo je pokušaj da se pravednije naplaćuje odvoz komunalnog otpada. To se ostvaruje kroz plave ZG vrećice”, rekao je.

Kako navodi, u kampanji je izostala kvalitetnija priprema i komunikacija. “Prije šest dana smo tek saznali što se sve mijenja u centru grada”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Tvrdi da se penalizacija nije trebala spominjati, jer će se u prelaznom periodu morati tolerirati određeni problemi. “Grad prvo mora osigurati infrastrukturu da bi mogao reći ‘mi smo s naše strane učinili sve, a ostalo je na građaima’. Otpad koji se odvaja plaća se u fiksnom dijelu i reciklira se. Postoje ugovori s privatnicima za papir, plastiku, drvo i biootpad. On se po zakonu ne smije odlagati na Jakuševcu. Građani sa svojih prozora mogu vidjeti da kamion istrese više vrsta otpada. Pitaju se jesu li budale jer odvajaju. Nisu, jer je velika količina otpada kontaminirana. Zato se i sređuje ovaj sustav”, rekao je.

“Grad nema osnove za naplatu kazni, jer se neće moći utvrditi tko je za njih odgovoran. Vidjet ćemo hoće li sud reagirati, jer to je jedina instanca koja može osporiti takvu odluku. Nadam se da gradonačelnik neće polomiti zube na ovome, jer se radi o dobroj ideji. Svi želimo da to od sutra krene nabolje”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!