Platinasti jubilej Elizabete II – samo na N1 televiziji!

Vijesti 26. svi 202213:18 > 01. lip 2022 09:00 0 komentara
N1

Jedini je britanski monarh koji je na tronu već 70 godina. Otkada je sa samo 25 godina preuzela prijestolje 1952., kraljica Elizabeta II. vlada Ujedinjenom Kraljevinom Velike Britanije i Sjeverne Irske te ostalim zemljama Commonwealtha koje je priznaju kao svoju vladaricu i poglavaricu države.

O njezinoj dugovječnosti na prijestolju svjedoči i to što je upoznala 13 od posljednjih 14 američkih predsjednika, a u svojih 120 službenih putovanja upoznala je svjetske dužnosnike različitih generacija te tako postala pravim svjedokom vremena.

Kraljica Elizabeta II. je i majka četvero djece, baka osmero unučadi te prabaka njih dvanestero. S princom Phillipom koji je umro 2021. bila je u braku čak 73 godine.

Kraljica Elizabeta II. najdugovječnija je britanska vladarica i nakon što je početkom veljače obilježila okruglih 70 godina na prijestolju, od 2. do 5. lipnja cijela nacija slavi njezin platinasti jubilej. Četvrodnevnu svečanost obilježit će vojne parade, brojni koncerti, raskošne gozbe i svečane povorke u čast kraljici.

Događaj nezabilježen u svjetskoj povijesti pratite na N1 televiziji u javljanjima uživo urednika Igora Bobića s brojnim gostima od četvrtka 2.lipnja do nedjelje, 5. lipnja.

Platinasti jubilej Elizabete II – samo na N1 televiziji!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!