Plenković i prvi čovjek HNS-a potpisuju milijunski ugovor

Vijesti 03. srp 202308:36 1 komentar
Slaven Branislav Babic / Pixsell

Nakon što je Vlada darovala zemljište za kamp koji bi trebao nositi ime po treneru svih trenera Ćiri Blaževiću, na ceremoniji u Velikoj Gorici ugovor će potpisati premijer i prvi čovjek HNS-a

Vlada RH na sjednici 19. svibnja darovala je zemljište Hrvatskom nogometnom savezu za kamp u Velikoj Gorici, a ovaj ponedjeljak na kratkoj ceremoniji slijedi i potpis ugovora velikog projekta za hrvatski nogomet.

Sporazum o darovanju zemljišta između Vlade i HNS-a u Velikoj Gorici u 9 sati potpisat će premijer Andrej Plenković i predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Bit će tamo i drugi predstavnici Vlade, saveza i Velike Gorice, prenosi 24sata.

Radi se o oranici veličine 92.013 kvadrata koju je Gradsko vijeće Velike Gorice početkom svibnja prenamijenilo u zonu sporta i rekreacije i tako otklonilo posljednju prepreku za gradnju. Vrijednost nekretnine je 4,22 milijuna eura.

HNS se obvezao realizirati projekt u pet godina od dana sklapanja ugovora. Gradnja bi ipak trebala trajati bitno kraće, između godinu i pol i dvije godine.

Kamp bi trebao imati četiri nogometna terena, od kojih će glavni imati između 2000 i 3000 sjedećih mjesta. U planu je i izgradnja atletske staze, dvorane koju bi koristile rukometna, odbojkaška i košarkaška reprezentacija, sportska ambulanta, restoran i teretana.

Cijena izgradnje je 15 milijuna eura, a prema neslužbenim informacijama, kamp bi trebao nositi ime po treneru svih trenera, pokojnom Ćiri Blaževiću. Zemljište se nalazi na križanju Avenije Ivana Pavla II. i velikogoričke obilaznice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare