Plenković: Moja vlada je rekla da nema šanse da se Pelješki most ne izgradi

Vijesti 26. srp 202213:14 0 komentara
N1 / Božidar Lončar

Predsjednik Vlade Andrej Plenković bio je, prije svečanosti otvaranja Pelješkog mosta, u Dubrovniku gdje je nazočio predstavljanju monografije Pelješki most.

“Na ovako lijep način dokumentiran je i zabilježen tijek gradnje Pelješkog mosta, jednog od naših najznačajnijih projekata”, rekao je Plenković podsjetivši na rečenicu iz serije Malo misto “Tko je više da”. Govoreći o tome, premijer je rekao kako nije važno tko je dao više te da su mnogi dali svoj obol ideji i izgradnji mosta.

Plenković kaže kako je upravo njegova Vlada rekla da “nema šanse da se most ne izgradi” u da su 2017. potpisali financiranje na sjednici Vlade.

“Ovaj most nije luksuz, on je naša nužnost”, rekao je premijer i dotaknuo se poteškoća s kojima se u izgradnji susretalo, a posebno se dotaknuo prigovora iz susjedne BiH zbog kojih je, kako je ranije rekao, strahovao i resorni ministar, sada potpredsjednik Vlade, Oleg Butković.

“Ovo je most povezivanja, susretanja, a za nas je posebno bitan i u smislu Schengena jer je ovaj dio Hrvatske sada integriran u naš teritorij.Moramo biti sretni da smo ovo doživjeli, ali i zahvaliti svima koji su u ovome sudjelovali. Zato nije važno tko je više da. Ovo je prekrasan dan za Hrvatsku”, rekao je.

Sve događaje vezane za otvorenje Pelješkog mosta pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!