Plenković o Matijaniću: Kakve veze ima Beroš? Je li bio u Splitu, savjetovao?

Vijesti 26. kol 202212:24 6 komentara
Marko Lukunic/PIXSELL /ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković dajući izjavu prilikom posjeta Primorsko-goranskoj županiji odgovarao je i na pitanja oko smrti Vladimira Matijanića.

Hrvatsko novinarsko društvo na konferenciji za novinare o nalazu stručnog povjerenstva o smrti novinara Vladimira Matijanića upozorilo je da se radi o neprihvatljivom zaključku da nije bilo značajnih propusta te su zatražili ostavku ministra Vilija Beroša.

VEZANE VIJESTI

“Vladimir Matijanić je po drugi put u vrlo kratkom vremenu ubijen od države, od ovog sustava. Skandalozno, sramotno priopćenje koje je objavilo stručno povjerenstvo pokazuje da ekipa koja vlada ovom zemljom ne žele štititi živote svojih građana, istih tih građana koji ih plaćaju. Zbog svega HND traži smjenu Vilija Beroša. Ne ostavku, smjenu! Od danas svaki dan na funkciji koju obnaša smatramo odgovornim i premijera Plenkovića i cijelu Vladu”, rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Na pitanje tko je ubio novinara Vladimira Matijanića, Andrej Plenković je rekao: “Što se tiče slučaja, znam koliko je jučer na konferenciji za medije povjerenstvo reklo. Osim toga nemam drugih saznanja i neću to komentirati. Mislim da će neovisno o inspekciji DORH se baviti time ionako, bez apela, po službenoj dužnosti.”

O odgovornosti ministra Beroša rekao je: “Mislim da je ono jučer bilo informativnije od onoga što se moglo dosad pročitati. Žao mi je da je mlad čovjek preminuo, kao što mi je žao Mislava Bage. Sve se treba ispitati. Ne bih rekao da itko ikoga štiti. Ako ste pažljivo čitali, govori se o činjenicama i ocjenama stvari koje nisu dobre. Kakve veze ima Beroš? Je li bio u Splitu, je li odgovarao na telefon, savjetovao? U pravnoj državi kao što je naša zna se tko je nadležan za što.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare