Pogledajte nove cijene goriva, dizel jako poskupljuje

Vijesti 24. lis 202211:28 > 14:53 1 komentar
Patrik Macek/PIXSELL

Vlada neće danas intervenirati u cijene najprodavanijih goriva. No, kako su iz Vlade potvrdili danas, u zadnji čas su ipak intervenirali kad je riječ o cijeni plavog dizela pa će ona ostati ista kao dosad.

Ostala goriva će znatno poskupjeti.

“Na današnjoj  telefonskoj sjednici Vlade donesena je Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata sukladno kojoj se najviše maloprodajne cijene računaju po formuli prema osnovnoj cijeni fosilnog goriva u prethodnom sedmodnevnom razdoblju, s ograničenom maržom od 0,65 kn/l za dizelsko i benzinsko gorivo, te  u iznosu 6,20 kn/kg smjesa propan – butan za boce, odnosno 2,80 kn/kg za velike spremnike. Cijena plavog dizela fiksirana je na 8,49 kn/l.”, priopćili su iz Vlade nakon održane telefonske sjednice.

O izostanku Vladine intervencije ovoga tjedna ministar gospodarstva i energetike Davor Filipović u petak je izvijestio predstavnike malih distributera.

Od ponoći će s obzirom na to da neće biti Vladine intervencije, posebno porasti cijena dizela.

Nove cijene

Nove cijene od utorka su:

  • Eurosuper 95 – 11.10 kuna (poskupljenje za 38 lipa)
  • Eurodizel – 13.44 kune (poskupljenje za 1.14 kuna)
  • Plavi dizel – 8.49 kuna (Vlada ipak intervenirala, cijena ostaje ista)
  • Ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za spremnike – 10.11 kuna (poskupljenje za 10 lipa)
  • Ukapljeni naftni plin (UNP PB) smjesa propan-butan za boce sadržaja 7.5 kg i više – 14.36 kuna (poskupljenje za 42 lipe)
Vlada Republike Hrvatske
Vlada Republike Hrvatske

“Vlada je svojom prošlotjednom intervencijom fiksiranjem cijena naftnih derivata spriječila porast cijena, čime smo zadržali niže cijene za naše građane i gospodarstvo te osigurali da ovotjedni rast cijena bude niži nego sto bi bio prošlotjedni”, navodi se u priopćenju Vlade.

Iz Vlade naglašavaju da su i dalje na snazi prijašnje mjere vlade vezane uz ograničenje trošarine i marže te da bi bez toga cijene bile za oko dvije kune više.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare