Policija otkrila detalje dramatičnog spašavanja dječaka koji je upao u Dravu

Vijesti 22. tra 202216:43 0 komentara
PU Varaždinska

Taj dečko je jednostavno trebao ostati živ, druge nema, izjavio je u petak Hini varaždinski policajac Neven Sambolec koji je uz kolegu Dejana Kučka u srijedu spasio 13-godišnjeg dječaka od utapanja u hladnoj Dravi.

Na nesretnog dječaka naletjela je srna koja ga je silinom udarca odbacila u derivacijski kanal HE Varaždin kod Svibovca Podravskog. Nakon bezuspješnog pokušaja spašavanja njegova 14-godišnja prijateljica ostala je pribrana i pozvala policiju te mu na taj način spasila život.

„Imali smo za uručiti službena pisma na području Sračinca, ali nešto u meni govorilo mi je da se moramo požuriti. U dogovoru s kolegom krenuli smo zaobilaznicom malo većom brzinom, međutim pri ulasku u Hraščicu stigla je dojava od OKC-a da imaju poziv od djevojčice koja je dojavila da se utapa dječak”, opisao je događaj Kučko.

vezana vijest

Odmah su, kaže, upalili rotirke i brzo krenuli na mjesto događaja gdje smo ugledali tri djevojčice kako stoje na nasipu i mašu rukama.

“Brzo smo se popeli na nasip i kad smo došli gore ostali smo šokirani prizorom. Dječaku je iznad vode virila samo glava, a rukama se pridržavao za konopac za koji nikome nije jasno odakle se stvorio, ali je odigrao ključnu ulogu u toj akciji”, rekao je Kučko.

On se bez puno razmišljanja spustio da dječaka izvuče iz vode, čiji je protok bio dvostruko brži s obzirom da je brana u tom trenutku bila puštena. Njegov kolega Samobolec asistirao je s boka jer bi u suprotnom sva trojica završila u Dravi iz koje bi se teško spasili, jer je kanal betoniran, a okolni teren sklizak.

„Padala je kiša i teren je bio jako sklizak, ne znam kako je kolega uspio dolje do njega doći i s jednom rukom ga izvući iz vode, a ja sam ga prebacio u naručje”, prepričao je Sambolec.

Policajci dodaju kako su u trenutku njihova dolaska djevojčice plakale, tresle se od straha i bile u stanju šoka, a po završetku spašavanja otpratili su ih kući i predali roditeljima.

Kučko je tek prošle godine stigao u redove varaždinske policije, a ovaj će slučaj pamtiti do kraja života.

„Nevjerojatno je koliko je dečko imao snage, on se samo rukama držao, tijelo je bilo potopljeno, a glava iznad vode. Poslije toga mi je srce bilo veliko kao kuća”, rekao je Kučko, s kojim se slaže i njegov kolega Sambolec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!