Policija za N1 potvrdila da istražuje šefa požeškog Zavoda za socijalni rad zbog obiteljskog nasilja

Crna kronika 28. pro 202317:46 2 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

Policijska uprava požeško-slavonska potvrdila je da provodi kriminalističko istraživanje nad ravnateljem Zavoda za socijalni rad u Požegi. Riječ je o Vjekoslavu Potočanacu, perspektivnom HDZ-ovcu, od kojeg se očekivala strelovita politička karijera.

Ne navodeći ime u policiji su nam kazali da će nakon dovršetka postupka obavijestiti nadležno pravosudno tijelo.

Zaštita nasilnikove žrtve

“S obzirom na to da su izvidi kaznenih djela tajni, nismo u mogućnosti davati više informacija koje bi mogle utjecati na zaštitu žrtve”, poručuju.

Neslužbeno smo doznali je Potočanca prijavila supruga prema kojoj je navodno bio nasilan još u srijedu. Zato je zatražila intervenciju policije.

Potočanac je priveden, te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje.

Trebao je ići na izbore

Inače, ovaj široj javnosti slabo poznati HDZ-ovac, političku karijeru započeo je u Velikoj gdje je bio pročelnik, a prije nekoliko godina doveden je na čelo centra za socijalnu skrb. Po struci je pravnik, te se očekivalo da bi na idućim izborima mogao biti kandidat za jednu od načelničkih funkcija.

Pitali smo i Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelj i socijalne politike kako komentiraju ovaj slučaj, te planiraju li išta poduzeti protiv Potočanca.

“Ministarstvo i Hrvatski zavod za socijalni rad oštro osuđuju svaki oblik nasilja kao apsolutno neprihvatljivo društveno ponašanje koje zaslužuje svaku osudu i sankciju.
Po završetku provođenja istražnih radnji i zaprimanju službenih informacija od strane policije i Državnog odvjetništva, Hrvatski zavod za socijalni rad postupit će sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi i Statuta Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a do tada nismo u mogućnosti komentirati konkretan slučaj”, poručili su za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare