“Politička prostitucija HSS-a opravdava se velikim troškom, to je smiješno”

Vijesti 02. kol 202116:45 > 19:55 1 komentar
N1

Član predsjedništva SDP-a Mihael Zmajlović bio je gost Newsrooma.

Upitan je li u ovom trenutku poznato hoće li netko iz SDP-a prisustvovati na obilježavanju Oluje, kaže da se to u ovom trenutku ne zna, ali da je uobičajeno da netko iz SDP-a prisustvuje.

Komentirao je i činjenicu da Milošević neće u Knin, a Medved neće u Grubore.

“Meni se čini da je to loše. Ovako se ostavlja prostor za spekulacije, ostavlja se dojam da je to bilo samo u PR svrhe. Mislim da bi bilo dobro da se to ponovi”, rekao je Zmajlović.

Konstituiranje Skupštine Zagrebačke županije

Govoreći o Skupštini Zagrebačke županije rekao je da je ta županija nažalost uvijek nekako u sjeni Grada Zagreba.

“Dinamična je, preko 300 tisuća ljudi živi u njoj. Stranka koja je izašla na izbore zajedno s SDP-om odlučila naprasno prekinuti razgovore i pregovore oko formiranja većine u Skupštini i dogovorila se sa HDZ-om. Barem to čujemo iz javnosti. To za SDP neće imati neke velike posljedice, ali hoće za povjerenje ljudi”, kazao je.

Smatra da će politički ceh najviše platiti HSS.

Predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Željko Turk gostujući u našem programu ranije danas rekao je da je jedan od razloga formiranja većine s HSS-om i taj što bi novi izbori koštali 5 milijuna kuna i da bi to bio veliki trošak.

VEZANA VIJEST

“Kada bi novac bio razlog da se izbori održe ili ne održe onda bi se moglo tako zaključiti da u Hrvatskoj ne trebaju uopće izbori jer to je trošak. Demokracija na neki način košta i mislim da je to samo jedna finta i pijesak koji je bačen u oči, odnosno pokušaj bacanja pijeska u oči javnosti da je to veliki trošak. Pa onda taj veliki trošak opravdava ovakvu političku prostituciju”, komentira Zmajlović.

Kaže da je takvo objašnjenje zaista smiješno.

“Svatko tko imalo prati politiku i događaje u društvu zna da je to jedan jeftin trik i da iza toga stoji jedna politička trgovina koja će isto tako koštati, a ni ne znamo koliko, možda više od tih 5 milijuna kuna. Ovaj potez je za HSS vrlo loš. Ne budimo naivni, mora postojati neka kompenzacija”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare