Popis novih mjera: Gdje ćete od sutra trebati covid potvrde, a gdje od 15.11.

Vijesti 05. stu 202111:34 > 11:38 0 komentara
Andreas SOLARO / AFP, Ilustracija

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Nacionalni stožer pripremio je nove mjere. Neke stupaju na snagu već 6. studenog, neke 15.

Ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović na press konferenciji Nacionalnosg stožera pobrojao je nove mjere.

“Ograničavaju se okupljanja, odluka stupa na snagu sutra, a zabranjuje se održavanje svih javnih događanja i okupljanja u javnim prostorima na kojima je prisutno 50 osoba, osim ako se radi o događanju na kojemu sudjeluju samo osobe s EU digitalnom covid-potvrdom.

Događanja do ponoći

Drugo, pooštravaju se mjere za održavanje svih događanja gdje će uz digitalnu potvrdu za sudjelovanje biti obvezno korištenje medicinske maske.

I dalje je na snazi mjera zabrane održavanja okupljanja na otvorenom za više od 100 osoba, osim ako se ne radi o osobama koje imaju digitalne covid-potvrde”, rekao je Božinović.

“Sva okupljanja mogu trajati do ponoći. Izuzetak su projekcije u kinu, ako su počele do 23 sata, kao i svadbe, koje moraju završiti do 2 sata iza ponoći. Svi sudionici moraju imati covid-potvrde”, dodao je.

Covid potvrde u javnim službama

“Covid potvrde će se uvesti i za državne i javne službe. U tijeku su pripreme i idućih dana donijet će se nove odluke u kojima će se uvesti obveza posjedovanja covid-potvrda kao uvjet obavljanja djelatnosti”, rekao je Božinović, dodavši da će se mjera uvesti za sve državne službenike i namještenike, lokalne, regionalne, područne samouprave, kao i za trgovačka društva kojima je osnivač država ili navedene samouprave.

Odluka stupa na snagu od 15. studenog, a potvrde će morati imati i svi koji odlaze u te institucije.

Covid potvrde samo za testirane i cijepljenje

“Od 4. siječnja se covid potvrde uvode, ako se ne poboljša situacija, one će vrijediti samo za preboljele i cijepljenje. Taj razmak je ostavljen jer pratimo situaciju, a i dovoljan je da se stignu ljudi procijepiti”, rekao je.

Više s press konferencije donosimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!