Posavec za izbore okuplja nezavisne sa sjevera Hrvatske, Čačić nije dobrodošao

Vijesti 01. srp 202309:52 1 komentar
N1

Međimurski župan Matija Posavec okuplja nezavisne načelnike i gradonačelnike sa sjevera s kojima će na buduće parlamentarne izbore, piše u subotu Večernji list.

Na inicijativu Nezavisne platforme Sjever, bivše stranke Matije Posavca osnovane za potrebe lokalnih izbora, nedavno su se u Ludbregu okupili brojni nezavisni gradonačelnici i načelnici sa sjevera. Oni će činiti jezgru nove političke opcije koja planira privući na svoju stranu birače centra i one neodlučne. Kako trenutačno stvari stoje, platforma može računati na troje gradonačelnika – Čakovca, Ivanca i Ludbrega te 15-ak načelnika iz tri sjeverne županije – Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske.

Posavec je za Večernji list kazao da je za sada sigurno da će nova platforma na izbore izaći u trećoj izbornoj jedinici, međutim ne isključuje ni opciju širenja na dvije zagrebačke jedinice – drugu i šestu, a možda i četvrtu, o čemu će razgovarati s potencijalnim partnerima ovog ljeta.

“Nikad se nikome nisam nudio, ali otvoreni smo za razgovore”, kazao je o opciji da im jedan od partnera bude i šibensko-kninski župan Marko Jelić koji također već neko vrijeme okuplja nezavisne načelnike i gradonačelnike uglavnom u Dalmaciji.

Na pitanje je li im Jelić prihvatljiv s obzirom na to da on sam nije isključio opciju koaliranja i sa HDZ-om nakon izbora, Posavec odgovara kako o tome još nisu razgovarali. Naglašava da je njihova opcija lišena ideologije te da promovira vrijednosti sjevera koji je nepravedno zapostavljen.

Da nova platforma ima ozbiljne planove potvrdio je i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić koji je isto kao i Posavec svojedobno bio član HNS-a. No čini se da u platformu bivši šef HNS-a Radimir Čačić nije dobrodošao.

“Mi smo svi nezavisni i gradimo nezavisnu priču neopterećenu stranačkim pričama i poviješću”, znakovito je poručio Batinić na pitanje vide li i Čačića u kombinacijama za sjever, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare