Pozdravite se s proljećem, stiže obilna kiša, naglo će zahladnjeti

Vijesti 09. svi 202307:14 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL/ILUSTRACIJA

Donosimo prognozu naše meteorologinje Tee Blažević.

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, lokalno ima i slabe kiše. Na mjestima se stoga vozi po mokrim i skliskim kolnicima, vozače pozivaju na oprez iz HAK-a.

Prometnu situaciju otežava i jaka bura:

“Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).”

Vjetar će ipak malo slabjeti u drugom dijelu utorka. No, treba računati na mogućnost kakvog prolaznog pljuska u Dalmaciji, dok će slabe oborine biti uglavnom u gorskim predjelima.

Srijeda donosi jače naoblačenje sa zapada, intenzivirat će se kiša i pljuskovi osobito poslijepodne. Lokalno će biti obilnije oborine u Gorskom kotaru i Lici, kao i duž Jadrana. Prema večeri će na moru jačati jugo.

Četvrtak će biti uglavnom oblačan i kišovit, lokalno uz obilniju oborinu duž Jadrana i u područjima uz Jadrana. Osjetno će zahladnjeti, osobito u unutrašnjosti.

Nestabilno će biti i u petak, često s kišom i pljuskovima, koji će se tek prema večeri prorijediti.

Što se vikenda tiče, subota će biti povoljnija, manje će biti kiše i pljuskova u odnosu na nedjelju. Stabilizacije, čini se, nema niti u novom tjednu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!