Pravobraniteljica za djecu došla u Krapinske Toplice: Zabrinuta sam situacijom

Vijesti 14. ruj 202112:32 > 12:59 3 komentara
N1

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević stigla je u Krapinske Toplice.

“Stigla sam jer sam zabrinuta s ovom situacijom koja se događa već nekoliko dana, važno je reći da ćemo vidjeti i pokušati da se ova situacija i smiri. Ono što treba reći je da je organizacija rada odnosno pravila ponašanja u školi trenutno su regulirana aktualnim dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a njime se štiti zdravlje, koje je sada primarno za sve u školi, a prema tome i svih učenika u školi”, rekla je Pirnat Dragičević.

VEZANE VIJESTI

“Treba skrenuti svima pažnju da je važno da smo svi odrasli podrška djeci u prevladavanju ovih izazovnih mjera i pridržavanju epidemioloških mjera koje nam mogu pomoći da se održi škola uživo. Bez obzira na stavove roditelja i osjećaj zamora koji je ova pandemija kod mnogih izazvala, važno je da djeci budu podrška i da djecu informiraju i da ih svakako ne podržavaju u kršenju pravila škole jer to sigurno nije u najboljem interesu djece”, rekla je pravobraniteljica.

“Ja nisam tu da mogu samostalno sanirati štetu, ja situaciju moram vidjeti, razgovarati s ravnateljem i stručnim službama. Ono što je moguće, trebaju se svi uključiti, i druge nadležne institucije i treba dijalogom doći do rješenja ove situacije”, rekla je Pirnat Dragičević, dodavši da treba uključiti sve koji mogu pridonijeti razrješenju ove neugodne i za djecu neizvjesne situacije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare