Predsjednik Zoran Milanović gost Točke na tjedan u nedjelju

Vijesti 09. velj 202413:59 0 komentara

Izbor glavnog državnog odvjetnika izazvao je dosad neviđen otpor dijela javnosti i struke, oporbe i predsjednika Republike. Zoran Milanović od prvog trenutka, kada je najavljeno da će Ivan Turudić biti jedan od kandidata za čelno mjesto DORH-a, ne prestaje govoriti da će učiniti sve da ne bude izabran. Nakon što je Turudić voljom većine u Saboru ovaj tjedan izabran, predsjednik Milanović govorit će u ekskluzivnom intervjuu za Točku na tjedan.

Zašto je Turudić probisvjet, a situacija u kojoj smo se našli nacionalna katastrofa? Zašto su svi koji su glasovali za njega neprijatelji države? Što se dogodilo sa sigurnosnom provjerom, mogu li građani imati povjerenje u institucije države? Kakve daljnje poteze očekuje iz Gajeve 30a?

Ovo su samo neka od pitanja koje će mu na Pantovčaku uživo u nedjelju postaviti Nataša Božić Šarić.

TNT Rješenje idućih nekoliko emisija bavit će se mentalnim zdravljem mladih nakon alarmantnog istraživanja koje je proveo Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Rezultati govore o stopama anksioznosti, depresivnosti i suicidalnosti kod mladih ljudi koje su na razini ogromnog javno-zdravstvenog problema. U TNT-u o tome govore prof. dr. sc. Miranda Novak, voditeljica istraživanja te relevantni stručnjaci psiholozi i psihijatri.

Članovi Mreže mladih Hrvatske predali su ovaj tjedan Ustavnom sudu zahtjev za ocjenom ustavnosti izmjena Zakona o savjetima mladih jer, tvrde, krši načelo autonomije lokalne i regionalne samouprave i zatvara mladima prostor za političku participaciju. Zakonom je, naime, određeno da nacionalno tijelo predstavlja lokalna samouprava, a u nacionalnom su od 20 članova njih 15 – članovi HDZ-a. Kako vode borbu za pravedan glas, ali i kako vide položaj mladih u Hrvatskoj te teme koje ih muče, u TNT-u govore Sara Sušanj i Josip Miličević.

Sve aktualne teme, od Turudića do prosvjeda prosvjetnih radnika na Markovom trgu, u TNT-u komentiraju Marina Barukčić Stričević (Al Jazeera ) i Ilija Radić (N1).
Točka na tjedan s Milom Moralić, nedjeljom od 9 do 12 samo na N1 televiziji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!