Od ponedjeljka 1. ožujka ugostitelji smiju otvoriti terase
Uvjet za otvaranje je da između svakog stola mora biti najmanje 3 metra razmaka. O popuštanju mjera za RTL je govorila Jelena Tabak, predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja.
Hoće li svi većinom otvoriti svoje objekte i terase?
“Vjerujem da hoće. Ukoliko se otvore terase, hoće li se nastaviti ekonomske mjere – danas smo vidjeli da hoće . Zahvalni smo, nadamo se da će uskoro biti ispunjeni još neki kriteriji”, rekla je Tabak.
VEZANE VIJESTI
Jeste li razgovorali danas s kolegama, što kažu?
“Vjerujem da će velika većina otvoriti svoje kafiće, uputa s detaljima vezanih uz barijere vjetra, razmake i ostalo, to još moramo vidjeti”.
Puštanje glazbe – je li to određena vrsta manipulacije?
“Ne vjerujem da će biti manipulacije, poanta je da što prije dočekamo razdoblje kad ćemo normalno raditi. Jedino što nas može spasiti su ekonomske mjere. Nažalost, izostavljeni će biti sezonci, čini mi se. Ako se toliko oslanjamo na sezonu, trebamo naći rješenje da i ti objekti budu uključeni u mjere”.
Kako sa smanjenim prihodima zadržati radnike?
“Jako teško, ostat će sada radna snaga koja jest, samo će se produžiti. Nadam se da će se početi tražiti dodatna radna snaga. Ako ne zaposlimo ljude u punom kapacitetu, ne znam tko će sezonu raditi”, rekla je Jelena Tabak.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!