“Premijer je prvi put platio kavu svojim novcem pa je shvatio da je inflacija”

Vijesti 24. sij 202317:34 0 komentara
Emica Elvedji/PIXSELL

Saborski zastupnik Fokusa i gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao aktualne političke teme, ali i rat Vlade i lokalnih čelnika za vodu.

Komentirao je Zurovec i rat Vlade i trgovaca. “To vam je ono otprilike izmislimo sukob i onda ćemo ga rješavati. Vrlo lukavu priznaje. Ovu cijelu situaciju nisu uzrokovali ni trgovci, ni novinari, ni nitko drugi nego političari, odnosno Vlada. vi ste nekoliko godina imali gospodarstvo koje je bilo zatvoreno i nije bilo novih vrijednosti i emitirao se tzv. besplatni novac onda je stigla inflacija”, rekao je.

“Ja kada nešto upropastim u Svetoj Nedjelji ja sam kriv i moram to priznati. Dvije godine mi imao inflaciju i imamo zakon o HNB-u da nas moraju izvještavati da rastu cijene. Koliko puta je to HNB napravio? Ni jedno, a imaju plaće veće od ministara, a da ne pričamo još o trgovanju povlaštenim informacijama. Sada je premijer prvi put platio kavu na Trgu svojim novcem shvatio da je inflacija. Naravno da je skupo kad pijete kavu na glavnom zagrebačkom trgu. No inflacija traje nekoliko godina, no oni se samo prilagođavaju situaciji na tržištu. Ako je narasla i cijena parkinga onda su i gradovi pohlepni. Kada država diže svoje cijene onda je to potrebno, a kada netko diže cijene da bi mogao platiti sve te dadžbine onda su oni pohlepni”, rekao je.

“Imamo digitalizaciju i povećanje administracije, nešto tu očito ne štima”, dodao je.

Što se tiče rasta cijena, tvrdi da se moglo reagirati prije dvije godine u smisli da se provjeri postoje li kartelski dogovori.

Država želi objediniti vodovodno strukturu u smisli da manji gradovi prepuste upravljanje time većim gradovima. “Treba gledati zdrave modele kakvi postoji u Austriji. Ima ljudi koji znaju raditi svoj posao, ali ima i onih koji su “pali s Marsa”. Neka pogledaju kako je to u Poljskoj gdje svaki manji grad ima svoj pročišćivač. Problem je što ti veliki mastodonti nisu efektivni, mi smo već pripojeni Zagrebu i to ne funkcionira. U posljednjih godinu dana nije napravljen ni jedan metar vodovoda ili kanalizacije, a nije pokrenut ni projekt za europska sredstva”, rekao je Zurovec dodajući kako postoji pozitivan primjer Jastrebarskog.

Tvrdi da će sve dodatno analizirati s odvjetnicima i treba ponuditi rješenje, a ne samo kritizirati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!