Plenković o covid putovnicama: U potpunosti smo spremni!

Vijesti 21. svi 202108:00 > 10:10
andrej plenković
Izvor: N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas boravi u Osijeku, a sudjelovao je na svečanosti potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju podvožnjaka u Ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu novih autobusa za Gradski prijevoz putnika d.o.o. u zgradi Skupštine Osječko-baranjske županije.

Uz predsjednika Vlade su i ministrica Nataša Tramišak i ministar Oleg Butković, kao i osječko–baranjski župan Ivan Anušić te gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić. Plenković je rekao kako mu je veliko zadovoljstvo biti u Osijeku, u Osječko-baranjskoj županiji te da mu je bilo zadovoljstvo nazočiti potipisivanju dva važna ugovora.

Zahvalio je gradonačelniku Vrkiću, županu Anušiću, ministru Butkoviću i Hrvatskim cestama na projektu koji je vrijedan 93 milijuna kuna. Projekt je financiran 85 posto sredstvima iz EU fondova, a 15 posto iz ministarstva prometa.

Covid putovnice

“Mi smo u potpunosti spremni. Vodio se trijalog. Postignut je dogovor, danas je finalizacija. Plan je da uredba stupi na snagu početkom srpnja. Mislim da je svima u interesu da se vrati sloboda kretanja, da se omogući ljudima da se mogu kretati u zemljama EU.

VEZANA VIJEST

Zalagali smo se za slobodu kretanja. Mi se nadamo, epidemija ipak postupno jenjava, vidimo da su brojevi ohrabrujući, idemo ubrzanom dinamikom naprijed. Jučer je bio rekordan dan u procesu cijepljenja. Po mom čvrstom uvjerenju sigurno ćemo dostići cilj, a to je između 50 i 55 cijepljenih”, kazao je premijer.

O izborima u Osijeku

“HDZ u Osijeku ima novog gradonačelnika. Ivan Radić je imao snažnu kampanju. Imao je jako dobar program. Mislim da zajedno s Anušićem imao potporu”, rekao je o drugom krugu izbora u Osijek, javlja Večernji list.

Premijer će nakon Osijeka posjetiti i Grad Vukovar te će tim povodom biti organizirana kava s članstvom i građanima.

Izjave premijera pratite UŽIVO na N1 televizji i na našem portalu.

Komentari

Vaš komentar