Preokret u slučaju Franak na Vrhovnom sudu: Evo što to znači za dužnike

Vijesti 25. velj 202318:47 1 komentar
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Novi obrat u slučaju švicarac za korisnike konvertiranih kredita koje je duboko razočaralo stajalište sudaca Građanskog odjela Vrhovnog suda RH koji je krajem prošle godine donio vrlo čudnu i mnogima nejasnu odluku o pravima potrošača koji imaju konvertirane kredite u franku.

Podsjetimo, suci Vrhovnog suda nisu dali za pravo niti potrošačima koji tvrde da imaju pravo na obeštećenje i nakon konverzije niti bankama koje tvrde da nemaju pravo na obeštećenje. Zauzeli su stav da se potrošačima ima samo isplatiti kamatu. No, u intervjuu koji je dao za našu Točku na tjedan predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić najavljuje obrat i novu sjednicu Građanskog odbora Vrhovnog suda oko švicarca. Sporno mišljenje, naime, nije dobilo odobrenje odjela evidencije Vrhovnog suda!

“Proces odlučivanja je još u tijeku. Mišljenje građanskog odjela koji je dobilo većinu nije prošao odjel evidencije jer je odjel evidencije stavio primjedbe. Sad moramo vidjeti hoće li oni (suci građanskog odjela Vrhovnog suda op.a.) usvojiti te primjedbe ili će ustrajati na svome”, istaknuo je Dobronić u razgovoru za Točku na tjedan.

Cijeli intervju pogledajte sutra u našem TNT-u, a osim o slučaju CHF kredita, Dobronić iznosi nove zanimljive situacije i o slučaju posvojenja iz DR Konga, kao i o odnosu Vlade prema sudovima i DORH-u.

Točka na tjedan na rasporedu je nedjeljom od 9 do 12 sati samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare