Pripuz podnio DORH-u kaznenu prijavu protiv Kutle zbog izjava na N1

Vijesti 06. lis 202116:25 > 16:34 0 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Petar Pripuz priopćio je u srijedu kako je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznenu prijavu protiv Miroslava Kutle zbog izjava izrečenih u Pressingu N1 televizije.

Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Obavještavam vas da sam u pogledu tematike koja vas zanima protiv bjegunca pred hrvatskim pravosuđem Miroslava Kutle nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznenu prijavu zbog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 304., st. 3. KZ-a te kaznenog djela iznude za nepostojeći dug iz čl. 243. KZ-a.

Isto tako sam sam protiv nekih novinara podnio privatnu tužbu kaznenog djela klevete iz čl.149.,st .1. i 2. KZ-a pred nadležnim Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu.

Zbog činjenice nadležnog sudskog postupanja kao i tajnosti izvida kaznenog djela o sadržaju navedenih pravnih radnji u ovom trenutku ne želim ništa više izjavljivati”, stoji u odgovoru Petra Pripuza našoj reporterki.

Podsjetimo, Miroslav Kutle bio je gost Pressinga u srijedu u kojem je govorio i obitelji Pripuz.

“Kroz druženje s njima svih tih godina, shvatio sam da se radi o ozbiljnoj organizaciji koja ima dugogodišnji staž i redovno primjenjuje metode koje su nezakonite, od zastrašivanja, propucavanja, likvidacija itd. Prvenstveno sam se obraćao braći Pripuz kao čelnim ljudima te organizacije. Kroz vrijeme koje sam proveo tamo, dovoljno sam informacija saznao da ne bih neargumentirano o nečemu govorio. Njihov sustav je duboko involviran u hrvatskom društvu – prisutni su i u obavještajnoj zajednici, policiji, pravosuđu, medijima, političarima. Govorim o izdvojenim slučajevima. Imaju velik utjecaj i u lokalnim samoupravama, a najeklatantniji primjer je Grad Zagreb i Bandić”, naveo je.

“Znam sve što su radili u gradu. Bandć je na početku karijere bio njihov projekt, kao i ja i drugi. Oni su mu se približili, napravili sitne usluge, malo zastrašivanja i premlaćivanja i počeli su cirkulirati prvi novci. Tad su ušli u željezni stisak organizacije. Bandić je pokušao nekoliko puta oteti se, ali to je završilo šamaranjem od Pere Pripuza i drugim malteriranjem. Sve što je Bandić radio u Zagrebu, to je bilo pod njihovom kontrolom i uputom”, rekao je Kutle.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!