Problemi za vladajuće? Dio koalicije želi i dalje Novaković na čelu Povjerenstva

Vijesti 17. velj 202310:02 3 komentara
N1

Jutros je u Banskim dvorima održan koalicijski sastanak na kojem se između ostalog raspravljalo i o današnjem glasanju o izvješću DORH-a, odnosno o glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, ali i o izboru nove predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Koalicijska većina podržat će izvješće glavne državne odvjetnice, ali bi prilikom tajnog glasanja o predsjednici Povjerenstva moglo biti problema jer su u HSLS ranije rekli da Nataša Novaković treba ostati na funkciji.

Pretpostavlja se da će vladajući na kraju, ako ne u prvom, onda u drugom krugu prikupiti 76 ruku za podršku kandidatkinji Aleksandri Jozić Ileković, dosadašnjoj članici Povjerenstva.

Podsjetimo, saborski zastupnici danas glasaju izvješću glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek o radu državnih odvjetništava u 2021., zapravo o povjerenju samoj državnoj odvjetnici.

Također bi tajnim glasovanjem danas trebali izabrati novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, budući da sadašnjem uskoro istječe petogodišnji mandat.

Biraju se četiri člana i predsjednica, a kao izgledna za to mjesto spominje se Aleksandra Jozić Ileković, dosadašnja članica Povjerenstva i bivša savjetnica Lovre Kušćčevića.

Robert Jankovics iz Kluba zastupnika nacionalnih manjina rekao je da će oni biti za Aleksandru Jozić Ileković.

Više u videu:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare