Puhovski: Ako je Pupovac četnik, volio bih onda vidjeti koji Srbin ili Srpkinja to nije

Vijesti 01. pro 202318:02 2 komentara

Politički analitičar Žarko Puhovski u Newsroomu je s našom Ankom Bilić Keserović razgovarao o prosvjedima svinjogojaca i nadolazećoj superizbornoj godini.

Smatra da ništa nije strašno ako kolinje bude 15.12. “Ako to ne bude tako, ako ne bude do Božića, onda bi HDZ mogao biti ozbiljno oštećen i onda se izbori odlažu da se ispuše negativna atmosfera i nalet Domovinskog pokreta od dana Vukovara.”

Dodaje da ako kolinje ne bude do Božića “problem će biti doista gadan i HDZ će morati odlagati izbore još malo dalje”.

“HDZ bi mogao nastradati u aferi u kojoj nije kriv”

“Imate ljude koji imaju traktore koji vrijede više nego moj stan, a imate one koji doista nemaju od čega živjeti”, rekao je Puhovski o prosvjednicima.

“HDZ je izašao potpuno neokrznut iz desetak afera u kojima je u dobrom dijelu bio kriv ili odgovoran, a ovdje bi mogao nastradati u aferi u kojoj nije kriv. HDZ zastupa nešto što je europski i svjestki zahtjev stručnjaka”, navodi Puhovski.

Rekao je da je nakon covida narušeno povjerenje u stručnjake i znanost. Podsjetio je i na scene iz Slavonije kada su se svinje vozile u kamionima, a krv je curila po cesti pa Puhovski kaže da je govoreći o tome, Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela, bio u pravu.

“Nisu uspjeli pokazati da je suvislo, a općenito nitko ne vjeruje struci. HDZ je sad u defanzivi, a Plenković je iz bubrega reagirao kao zagrebački gospodičić – ja nikad nisam bio na svinjokolji, to me ne zanima. Okej, ali to nije pametno naglašavati u ovom trenutku”, kazao je Puhovski.

“Vađelić nema nikakvu šansu”

S obzirom na nadolazeću superizbornu godinu, Puhovski je analizirao moguće koalicije, a osvrnuo se i na izjave iz Domovinskog pokreta koji poručuje da suradnja s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem ne dolazi u obzir.

“Oni to ne znaju racionalno obrazložiti. Ako je Pupovac četnik, onda bih volio vidjeti koji Srbin ili Srpkinja to nije. Pupovac je studirao u Zagrebu, on je zagrebački profesor koji govori hrvatski jezik bolje od svih njih zajedno, koji je svašta prošao u ratu, koji je sudjelovao u niz posredovanja od Miloševića, Tuđmana do daljnjih, ali nitko nije rekao ozbiljan argument zašto je Pupovac kao takav nerpihvatljiv”, istaknuo je Puhovski.

Damir Vanđelić, nekadašnji šef Fonda za obnovu Grada Zagreba, najavio je osnivanje stranke, no politički analitičar ne vjeruje da će ostvariti uspjeh na izborima.

“Vađelić nema nikakvu šansu, nema stranku, nema ime. K’o Paja Patak na Copacabani. Ne postoji politički, nema organizaciju, nema značajane suradnike ili suradnice”, rekao je Puhovski pa nastavio:

“Uzmite paralelu s Nikicom Gabrićem koji je bio puno jači od njega, koji je puno uložio, imao puno više političkog iskustva i ništa nije napravio.”

“Pet stranaka može imati dvoznamenkasto mjesto u parlamentu, drugi će biti s jednim ili dva mjesta kao promatrači ili kako je rekao Bandić, moneta za potkusurivanje, žetončić”, zaključio je Puhovski.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare