Puhovski o Vanđeliću: Ne znam kakav je stručnjak, ali nije naročit političar

Vijesti 06. lip 202211:09 > 12:40
Izvor: PIXSELL/Goran Stanzl, Robert Anic, N1 / Ilustracija

Damir Vanđelić prošlog se tjedna vratio na scenu. Osnivanjem udruženja ZRIN, Vanđelić, kako sam kaže, teži tome da "stvara ljude koji će znati što i kako treba napraviti". Je li ovo Vanđelićev pokušaj ulaska u politiku, pitali smo profesora filozofije, političkog analitičara Žarka Puhovskog.

On kaže kako je “uvjeren da Vanđelić ima političke planove”.

“Ako ne, čitavo to javno obznanjivanje inicijative nema smisla”, govori profesor koji smatra i da Vanđelić ima slabe šanse za uspjeh u politici.

vezana vijest

“Politika je prepuna različitih inicijativa, stranaka i strančica koje imaju jako slabe rezultate. Drugo, on za razliku od većine tih stranaka i strančica ima neku vrstu hermafroditske pozicije – malo je, malo nije politička pozicija. To je u ovoj situaciji suicidalno”, kaže.

Govoreći o tome što Vanđelićev ZRIN hoće ili neće ostvariti, profesor kaže kako smatra da on ne moće puno promijeniti. “U toj svojoj organizaciji ima preslabe ljude i ništa nalik na alternativni program”, kaže Puhovski.

Što se tiče samog Vanđelića, profesor kaže kako je on “jedan od ljudi koji se u javnosti ponašaju po političkom obrascu, a tvrde da su stručnjaci”.

“Ja ne znam kakav je on stručnjak, ali sam siguran da nije naročit političar”, zaključuje Puhovski.

Vanđelić je, podsjetimo, prošloga tjedna predstavio Udrugu ZRIN – Znanstveno-razvojnu inicijativu, a odmah nakon toga u javnosti se počelo spekulirati da se iza toga kriju političke ambicije. Vanđelić je i sam pridonio takvom mišljenju rekavši u programu N1 televizije kako bi ZRIN trebao proizvoditi premijera i ministre.

“ZRIN će biti think-tank koji će se baviti produkcijom javnih politika i kroz primjere će pokazivati kako one politike koje se ovaj tren provode su neorganizirane, nefunkcionalne i treba ih promijeniti. Tako ćemo vršiti pritisak na bilo koga. Mi vas plaćamo, imamo pravo reći što mislimo o tome što radite – i loše radite. Mislimo da trebate raditi bolje”, rekao je tada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar