Puljak: Strašno je ono što si dopušta Andrej Plenković

Vijesti 17. velj 202317:06 0 komentara
N1

Marijana Puljak gostovala je u N1 Studiju uživo u kojem je komentirala aplikaciju za kretanje cijena, ali i aktualna politička zbivanja u Hrvatskoj.

“Sad je kasno za sve. Aplikacija služi samo tomu da Vlada prikaže da nešto radi u korist građanima, ali mislim da su se građani već i sami snašli gdje će naći koji proizvod po kojoj cijeni. Neće im puno sama aplikacija u tome pomoći”, rekla je saborska zastupnica Marijana Puljak.

Navodi kako je upitna i svrha same aplikacije, a i koja je cvjećarnica radila ovu aplikaciju, kako ona kaže.

“Vlada je puno stvari trebala odraditi prije, i komunikaciju s građanima i zaokruživanje cijena. Državni zavod za statistiku je objavio podatke da to zaokruživanje i nije imalo velikog utjecaja. Upitno je koliko je samo zaokruživanje utjecalo na inflaciju, imamo mi puno većih problema od uvođenja eura. Koliko vremena potrošite na istraživanje u aplikaciji, brže bi išli iz dućana u dućan”, kazala je.

Kaže kako joj se čini da DORH postaje servis vladajućih, a ne neovisna institucija.

“Neosporno je da je Zlata Hrvoj Šipek u Saboru lagala na direktno pitanje je li komunicirala s Josipom Rimac koja je u jednom mediju odgovorila potvrdno na isto pitanje. HDZ stavlja šapu na sve institucije koje bi trebale biti neovisne. Ako želimo državu pravednu za sve, morat ćemo na sljedećim izborima zaiosta pobijediti HDZ. Ne znam ima li ikog u državi tko vjeruje Hrvoj Šipek”, rekla je Puljak pa je dodala: “Ako želimo državu pravednu za sve, morat ćemo na sljedećim izborima zaista pobijediti HDZ. Ne znam ima li ikog u državi tko vjeruje Hrvoj Šipek. Što se tiče Nataše Novaković se očito takla u neke stvari koje vladajućima nisu bile po volji. Njoj je presudio cijeli niz odluka i previše se približavala centrima moći i centri moći su odlučili da ode”.

Smatra i da je spin Vlade to da se “ubije glasnik” te da se treba kazneno progoniti onog koji je otkrio poruke.

“Nije bitno prikazati nezakonitosti, trgovanje utjecajem i sukobe interesa nego tko je to otkrio svijetu. HDZ stalno stvara državu po svojoj mjeri. Da bi Hrvatska preživjela treba biti ili Hrvatska ili HDZ. Strašno je ono što si dopušta Andrej Plenković“, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!