Pulmolog Saša Srića za N1: Broj hospitaliziranih i umrlih drastično je visok!

Vijesti 29. pro 202008:58 0 komentara
N1

Pulmolog Saša Srića gostovao je u Novom danu i komentirati epidemiološku situaciju, kao i stanje u zdravstvenom sustavu u Hrvatskoj.

Komentirajući podatke od 28. prosinca i zašto Hrvatska ima velik broj hospitaliziranih pacijenata, Srića je rekao da su brojke neumoljivo točne te da smo svjedoci toga da svaki treći zaraženi bude hospitaliziran.

VEZANE VIJESTI

“Moramo imati na umu da je period otprije otprilike dva tjedna period u kojemu je incidencija i učestalost upala pluća najveća. Definitivno je brojka hospitaliziranih i onih na respiratoru izrazito velika, udio hospitaliziranih u odnosu na aktivne slučajeve izrazito je velik. Brine nas i brojka umrlih, koja zasad ne jenjava i kreće se između 65 i 75”, rekao je Srića.

“Broj hospitaliziranih i broj umrlih drastično je visok”, rekao je Srića.

Ponovio je da bi trebalo ukupnom broju zaraženih pribrajati i rezultate brzih antigenskih testova. “Tako je realna i racionalna brojka znatno veća od brojke kojoj svjedočimo”, rekao je Srića.

“Edukacijama treba građanima približiti cijepljenje”

Govoreći o cijepljenju, Srića je rekao da daljnjim edukacijama građanima treba približiti proces cijepljenja te da Stožer treba ustrajati u tome.

“Dok se ne postigne procijepljenost, mjera ćemo se morati pridržavati. Pred nama je itekako izazovan period, ma koliko nam ovo svjetlo na kraju tunela davalo dugoročnu nadu”, rekao je Srića.

“Obećavajuća je pozitivna atmosfera i rad svih djelatnika”, rekao je Srića o stanju u hrvatskim bolnicama. “Što se tiče ljudstva i snage, zaista radimo s velikim srcem i velikom energijom”, rekao je pulmolog.

“Veliki priljev pacijenata na hitnim prijemima”

Veliki je priljev pacijenata u hitnim ambulantama, a pitanje je i trenda koji će se događati idućih dana. “Moramo imati na umu i mjere koje su donesene, nisam pobornik propusnica, ali ni velikih okupljanja mladih ljudi, kakva smo vidjeli na Badnjak. Pozivam da se Nova godina provede u skromnijim uvjetima, da se ljudi druže unutar dva kućanstva i da ne bude velikih zabava, koje će biti doista teško kontrolirati”, rekao je Srića, koji je pozvao na poštivanje mjera.

Smatra i da ne možemo uskoro očekivati relaksaciju mjera. “Štoviše, možda bi neke trebalo i postrožiti”, rekao je Srića.

Govoreći o novom soju koronavirusa, Srića je rekao da treba prepustiti epidemiolozima da istraže i informiraju javnost o tome.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!