Radić o Kolakušiću: Imao je najviše lajkova, daleko više od svih hrvatskih političara

Vijesti 22. ožu 202410:26 0 komentara

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta, u Novom danu s našom Mašenkom Vukadinović razgovarao je o nadolazećim parlamentarnim izborima i potencijalnim koalicijama.

“Politike koje propagira ovaj HDZ-a s SDSS-om ne možemo prihvatiti”, započeo je Radić. “Ovaj HDZ je toliko lijevo da je pitanje koja je razlika između HDZ-a i SDP-a, toliko je lijevo da su ih možda i prestigli, pomjerili su taj centar skroz lijevo.”

Osvrnuo se i na rasipanje lijeve koalicije, u kojoj više nisu Fokus, Radnička fronta i IDS. “Ovi koji su izašli, recimo Fokus nam je prihvatljiv, a RF ne. U ekonomskom dijelu imamo slične ideje kao Fokus.”

Radić navodi da bi Domovinski pokret povećao određene kazne kada je riječ o zaštiti žena. “Mi bi čak neke stvari što se tiče žena i pojačali, pojačali bi kazne za nasilnike, za silovatalje, mislimo da trebaju biti puno veće kazne u tom dijelu, ali mislim da je ta rodna ideologija nepotrebna.”

Što s Kolakušićem?

Najavio je predstavljanje koalicijskih partnera sutra. Hoće li Mislav Kolakušić dobiti prvo mjesto u nekoj izbornoj jedinici?

“Vjerojatno hoće, vidjet ćemo sve sutra do kraja, vrlo blizu smo dogovora. Mi smo ozbiljni ljudi, radimo ankete već dugo”, rekao je Radić.

“Gledajući društvene mreže, bio je vrlo aktivan, najaktivniji, najposjećeniji, najviše pregleda i lajkova, daleko više od svih hrvatskih političara”, kazao je o Kolakušiću.

Radić navodi da se DP u 5. izbornoj jedinici bori za prvo mjesto, a osvrnuo se na izjave Andreja Plenkovića da tu očekuje najmanje onoliko koliko je HDZ osvojio prošli put.

“Wishful thinking. Tad im je nositelj bio Marić, omiljeni ministar, ja čak mislim da je bio dobar ministar financija, a danas nosi gospodin koji da s njim prošetamo ulicom, nitko ne bi znao tko je, plus afrička svinjska kuga, iseljavanje… Nije isto Zdravko Marić i Piletić“, rekao je.

“Karamarku je bolje da šuti”

Komentirajući lijevu koaliciju, Radić navodi: “Uz sve zadrške koje imam prema rušenju ustavnog poretka i ovim potezima, gledajući surovo, napravili su dobar potez, i Zoran Milanović i Peđa Grbin, jedan bez drugog ne idu.”

Dodao je da je šef DP-a Ivan Penava duplo popularniji od Grbina. “Oni možda imaju taj problem u popularnosti. Isticanje premijerskog kandidata je dovelo do ove situacije s Milanovićem.”

Osvrnuo se i Tomislava Karamarka. “Sve je rekao o sebi kad je četiri mjeseca pregovarao s ljudima, obećavao razne koalicije, formacije… Karamarko je ostao u HDZ-u, poljubio prste Andreja Plenkovića i bolje mu je da šuti. Imao je puno tih razgovora, puno je ljudi odveo u nekom smjeru i ostavio ih na cjedilu. Mislim da je o sebi dovoljno rekao.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!