Radimir Čačić: Dragovoljac sam iz Varaždina, to HDZ-ov dio glasača zna cijeniti

Vijesti 19. svi 202121:431 komentar
Radimir Čačić
Izvor: N1/ilustracija

Andrej Plenković posjetio je u srijedu Varaždinsku županiju kako bi pružio podršku stranačkim kandidatima koji su ušli u drug krugi lokalnih izbora. Istaknuo je kako su kandidati HDZ-a ostvarili izvrstan rezultat i da imaju potporu birača. Plenković se nije susreo s koalicijskim partnerom Radimirom Čačićem. Plenković se nije u Varaždinskoj županiji susreo sa svojim koalicijskim partnerom Radimirom Čačićem. Štoviše, varaždinskog župana HDZ tamo želi pobijediti.

“Ako Varaždinci izađu na izbore, a izaći će pretpostavljam, Varaždinska županija od ’90. godine do danas nikad nije glasala za HDZ. Nikad”, kazao je Čačić i dodao kako se u toj županiji stvari mogu po tom pitanju testirati i gledati crno-bijelo. “To je Milanović i HDZ”, rekao je Čačić za Novu TV.

“Tu vidite točno što je, 60:40. Gotovo. Uvijek je bilo, ne samo sada. Josipović, Mesić, uvijek je tako kad se preskoče te stranačke igre. Naravno, u drugom krugu se odlučuje o ličnosti”, istaknuo je Radimir Čačić.

“Baza stranke u Varaždinskoj županiji”

“Ja sam predsjednik stranke kojoj je baza Varaždinska županija, a ne Split ili Osijek. Mi smo bazično nacionalna stranka s nacionalnom porukom, a naša baza biračka je Varaždinska županija i sjever Hrvatske”, rekao je Čačić.

“Naravno, tu sam i ja koji imam autoritet, ne samo kao župan nego i kroz neke godine, brigadir sam Hrvatske vojske, dragovoljac iz Varaždina. To i HDZ-ov dio glasača zna cijeniti”, rekao je Čačić.

Na opasku da birači znaju kako HDZ drži novce u svojim rukama, Čačić navodi da je svaki put pobijedio tu stranku.

“Stvari su potpuno jasne, Ministarstvo financija je objavilo podatke i za ovu godinu, mi smo u odnosu na velike županije, veće i po dvaput, najuspješnija daleko županija po povlačenju europskog novca”, objasnio je Čačić.

Stvara li se blok protiv HDZ-a?

Na pitanje novinara stvara li se antiHDZ-ovski blok i hoće li izbori biti referendum o toj stranci, Čačić odgovara: “Na puno mjesta će to biti tako. Što kod mene piše na plakatima? Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo Čačić – DA, desno HDZ – NE”.

PROČITAJTE JOŠ

O HDZ-u i koliko mogu živjeti, s obzirom na rezultate lokalnih izbora i u Zagrebu, kaže: “Oni mogu opstati, za razliku od drugih jednokratnih pojava tipa ORAHa čiji je jedan čovjek član… oni su za razliku od svih tih pokazali kako susvjesni da treba krvavo u politici raditi i na terenu”.

“Radili su i pokazali da bi mogli to napraviti”, dodao je Čačić. O biranju suradnika nakon izbora, Čačić navodi kako pravi lider bira ljude od povjerenja.

“Ozbiljan lider, onaj tko je odgovoran prema svojim glasačima uvijek mora izabrati stručnu i apsolutno osobu od povjerenja. Jedanput kad uđu u sustav će shvatiti da moraju imati ljude od povjerenja. To je prva i nulta pretpostavka”, zaključio je Čačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar