Brajdić Vuković: Šef HDZ-a rijetko dolazi na odbor otkako se to ne plaća

Vijesti 29. lis 202117:27 > 21:32 0 komentara
N1

Zastupnica iz Zagreb je naš Marija Brajdić Vuković bila je gošća Newsrooma.

Govoreći o raspravi o Zagrebačkom holdingu koja je u četvrtak navečer održana u Gradskoj skupštini, Brajdić Vuković je rekla da su HDZ-ovi zastupnici otišli nakon što je završila točka o Holdingu.

Upitana je li HDZ konstruktivna oporba u Skupštini, odgovara: “Ne dolaze nam baš na odbore kolege iz HDZ-a. Gospodin Herman baš ne dolazi na odbor u kojem sam ja, a to je Odbor za izbor i imenovanja. Problem je što se odbori sazivaju često. Opao je interes za dolazak odbore otkad se dolasci na odbore ne plaćaju”.

Napomenula je da bi se rasprava o Holdingu održala puno ranije da oporbeni zastupnici nisu sazvali osam stanki.

“Dosta je tu politikanstva. Ja doista vjerujem da uprava Grada radi najbolje što može. Mislim da kad čovjek dođe u ovako kompleksnu organizaciju kao što je Grad Zagreb, ja mislim da ovo ispada sjajno”, rekla je.

Komentirala je i misli li da je aktualni gradonačelnik brzao kad je izabrao prva dva člana uprave Holdinga.

“Mi smo došli u situaciju u kojoj je Zagrebački holding bio u ogromnom dugu i trebalo je hitno nešto poduzeti. Kad trebate hitno nešto poduzeti onda morate brzati, ne možete čekati”, govori Brajdić Vuković.

Ne misli da aktualna gradska vlast gubi dragocjeno vrijeme.

“U sljedeća dva tjedna će se predstaviti plan poslovanja ZGH-a i da predstavit će se proračun Grada za 2022. To je put u kontrolu duga i likvidnost i mogućnost da vi operativno nešto i radite”, kazao je.

Ističe da nije isključeno da će biti poskupljenja usluga, ali da nije niti 100 posto sigurno.

“Plan je da Holding postane uslužno aktivan. Imamo i turističke ustanove koje trenutno posluju s gubitkom. Ima stvari koje Holding može popraviti iznutra, a da nisu nužno otkazi. Struktura zaposlenih unutar Holdinga nije dobra”, rekla je.

Kaže da se neće dogoditi prekid odvoza otpada.

“Čistoća je preuzela odvoz glomaznog otpada na Jakuševac. Dvije nove drobilice još nisu došle, a za dvije koje smo unajmili nismo još dobili lokacijsku dozvolu”, veli Brajdić Vuković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!