Raspudić o uvođenju vojnog roka: “To je tema koja treba malo odvlačiti pozornost javnosti”

Vijesti 12. velj 202417:45 1 komentar

Saborski zastupnik iz kluba Mosta Nino Raspudić gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje je komentirao smisao uvođenja vojnog roka i najavljeni prosvjed oporbe protiv HDZ-a.

Raspudić ne vjeruje da je rasprava oko uvođenja obaveznog vojnog roka ozbiljna.

“Ništa se od toga neće u praksi dogoditi prije izbora. To je tema koja treba malo odvlačiti pozornost javnosti.”

Nije na političarima da odlučuju o uvođenju vojnog roka, već na stručnjacima.

“Imamo vojnu struku, vojnu znanost, vojno učilište… Nama aktivni ljudi koji prate geostratško stanje trebaju reći koje su potrebe hrvatske vojske i koje su potencijalne ugroze u sljedećih 10, 20 godina i koja razina vojske nam treba. Dostiže li se ta razina jačanjem i širenjem profesionalne vojske, uvođenjem vojnog roka ili je dovoljna vojna obuka, je li to za muške i za ženske.”

“U predizborno vrijeme HDZ u stanju donijeti nešto u interesu Hrvatske”

Raspudić je pohvalio to što smo dobili Zakon o hrvatskom jeziku.

“Vrlo je znakovito da je Matica hrvatska, koja je sve inicirala, više puta ministrici Koržinek iznosila taj prijedlog i nije htjela ni čuti, a sad odjednom kad su se približili izbori HDZ pokazuje veliki inters za nacionalno strateške stvari.”

“U predizborno vrijeme je HDZ spreman čak donijeti nešto u interesu hrvatske nacije i Hrvatske države, što mi pozdravljamo”, dodaje.

Raspudić se osvrnuo i na prosvjed protiv HDZ-a koji sprema oporba.

“Žalosno je što nisu imali mudrosti i zrelosti da se prije nego što se izađe u javnost da se pokuša dogovoriti šira oporbena akcija i da se kaže da ovo nema nikakav stranačaki predznak ni lijevi ni desni, nego da bi to bi jedan građanski prosvjed protiv kriminala i korupcije, to bi bila prava stvar.”

“A ovako se oni nekako sitnosopstvenički odlučili to za svoje paritkularne uske političke interese iskoristiti bijes javnosti zbog zadnjih događanja kojih se nakupilo. De facto rade vrstu predizbornog skupa.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare