Ravnateljica Hine: Marija Selak Raspudić je vršila pritisak na našu novinarku

Vijesti 16. svi 202216:08
Patrik Macek/PIXSELL

Ravnateljica Hine Branka Gabriela Vojvodić u ponedjeljak je izvijestila Hrvatski sabor i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) o pritisku saborske zastupnice Marije Selak Raspudić na novinarku Hine na njenom radnom mjestu - novinarskoj sobi saborskih izvjestitelja.

U pismu stoji kako je nakon objave Hinine vijesti pod naslovom: Oporbeni prijedlozi bez podrške vladajuće većine, u novinarsku sobu u Hrvatskom saboru prvo došao Nikola Grmoja prigovorivši novinarima Hine da je iz vijesti izostavljen govor njegove stranačke kolegice Selak Raspudić.

Nakon njega u novinarsku sobu je došla i Selak Raspudić te na neprimjeren način pred drugim kolegama izjavila da ju Hina namjerno “šikanira i cenzurira”. Tvrdila je i da Hina ne prati kronologiju saborskih rasprava te da kad ona govori prva, nije navedena kao prva govornica te da Hina to čini sustavno i namjerno.

“S obzirom da novinari Hine ni iz Hrvatskog sabora niti bilo koje državne institucije ne izvještavaju da bi prenijeli sve što je bilo tko od političara rekao, nego da izvijeste javnost o onome što smatraju bitnim, smatram da je ovakvim ponašanjem zastupnice Selak Raspudić grubo narušeno novinarsko pravo na slobodno izvještavanje.

Stoga molim Hrvatsko novinarsko društvo kao organizaciju sa svrhom zaštite prava novinara te Hrvatski sabor kao instituciju u kojoj se ovaj događaj dogodio, da osude ponašanje zastupnice Selak Raspudić i svako potencijalno slično ponašanje političara prema novinarima Hine i svih drugih medija”, navela je ravnateljica Hine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar