Ravnateljica Klasične: Poduzet ću korake slijedom inspekcijskog rješenja

Vijesti 19. srp 202217:151 komentar
škola, nastava, obrazovanje, učionica, školska klupa
Izvor: Pixabay / Ilustracija

Ravnateljica zagrebačke Klasične gimnazije Zdravka Martinić-Jerčić u utorak je u priopćenju izvijestila da je Školski odbor primio na znanje Rješenje Prosvjetne inspekcije te da će ona, slijedom toga Rješenja, poduzeti korake kako bi se osigurao čim kvalitetniji nastavni proces.

Klasična gimnazija izvijestila je u priopćenju, a “u svjetlu recentnih događanja i brojnih medijskih napisa” o školi, da je danas održana sjednica Školskog odbora koji je “primio na znanje Rješenje prosvjetne inspekcije te razmotrio aktualnu situaciju u školi”.

U priopćenju se ističe da je “ravnateljica na sjednici istaknula kako je cijeli događaj izuzetno ispolitiziran, donio veliku medijsku pozornost te nanio štetu u prvom redu školi i učenicima”, te da ni “medijske interpretacije inspekcijskih zaključaka ne doprinose smirivanju situacije”.

PROČITAJTE JOŠ

Slijedom inspekcijskog rješenja ravnateljica će, kako se navodi, “poduzeti korake kako bi se osigurao čim kvalitetniji nastavni proces te učinkovita komunikacija između svih sudionika života u školi”.

Postupak Prosvjetne inspekcije pokrenut je u Klasičnoj gimnaziji po službenoj dužnosti nakon pisanja “Jutarnjeg lista” da je supruga predsjednika Republike Sanja Musić Milanović gotovo tjedan dana nakon završetka nastave uputila mail u kojemu upozorava na nepravilnosti na nastavi matematike, a nakon kojega su njezinu sinu i još nekim učenicima povišene već zaključene ocjene.

Prosvjetna inspekcija u nalazu je utvrdila nepravilnosti u radu škole i izrekla mjere te je slučaj prijavljen policiji, s obzirom na to da je profesorica matematike izjavila da je ocjene promijenila jer se “to od nje tražilo”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar