Ravnateljica škole o besplatnim obrocima: Nedostaje zaposlenika i opreme

Vijesti 09. sij 202309:46 1 komentar
N1

Nakon tri godine lobiranja udruga civilnog društva, država je odlučila osigurati sredstva za barem jedan besplatni obrok u danu za osnovnoškolce. N1 izvještava iz OŠ Jabukovac, čija je ravnateljica Romana Šimunić Cvrtila komentirala kako nova mjera funkcionira na terenu.

Uvođenje besplatnih obroka u OŠ Jabukovac prihvaćeno je vrlo dorbo. “Danas 230 učenika doručkuje, a sveukupno imamo 267 učenika, tako da zaista sve funkcionira za sada u redu. Ono što nam nedostaje, ako bismo mogli ponuditi ručak da bude kao besplatan obrok, onda bismo zaista trebali kadrovsku promjenu. Trebamo još jednu pomoćnu kuharicu i opremu za kuhinju.” Kaže da su razgovarali s Ministarstvom i upravom grada Zagreba o ovom problemu. “Sva djeca bi mogla ručati kad bi nam se ti uvjeti ispunili.”

Organizacija ručka funkcionira na način da svaki razred ima određeno vrijeme za jelo. Ravnateljica ističe da organizacija logistike nije problem: “Pa naravno, može se sve napraviti, samo imamo kadrovske probleme i probleme s opremom.”

Kad je riječ o posebnim prehrambenim zahtjevima djece, ravnateljica kaže: “Obično djeca koja su dijabetičari ili imaju alegije, sami donose svoj obrok u školu. Nismo imali još zahtjev od roditelja da im škola to omogući.”

“Podržavamo definitivno projekt. Mislimo da je to jako dobra stvar za našu državu i našu djecu. Sva djeca bi trebala jesi, s obzirom na to da puno vremena zaista provode u školi”, zaključuje ravnateljica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare