Klauški: Anušić dao izjave kakve se očekuju od budućeg lidera HDZ-a

Vijesti 13. sij 202311:03 0 komentara
Davor Javorovic/PIXSELL

Tomislav Klauški, kolumnist 24 sata, gostovao je u N1 Studiju uživo gdje je govorio o rekonstrukciji Vlade i smjeni ministara Ivana Paladine i Nataše Tramišak, a koje će zamijeniti Branko Bačić i Šime Erlić.

Iako se osječko-baranjski župan Ivan Anušić protivio smjeni Tramišak, Klauški smatra da to neće uzrokovati potrese u HDZ-u.

“Neće biti potresa dokle god je na vlasti. Ovo bi moglo biti neko sjeme koje bi moglo proklijeti kad i ako Plenković siđe s vlasti”, naveo je pa dodao:

“Anušić je dao izjave točno onakve kakve se očekuju od budućeg lidera HDZ-a ili neke frakcije. On je protiv smjene, ali za Vladu, stranku, zvučao je vrlo lojalno.”

Osvrnuo se i na izajvu Tramišak koja je poručila da ne zna zašto je smijenjena. Klauški ističe da se takve izjave i napadi na premijera nisu čuli od Stiera. Tramišak je kazala i da premijer funkcionira kao one-man band.

“HDZ već 30 godina funkcionira kao one-man band. Plenković dominira u Vladi, može raditi što hoće s ministrima”, rekao je.

“Micanjem Tramišak Plenković je ostavio jezgru ljudi koji su mu lojalni”, dodao je.

Klauški se osvrnuo i na to koji su ministri možda trebali otići iz Vlade prije Tramišak.

“Kad se govori o rang listi ministara od kojih se očekivalo da će otići, Tramišak nije u prvih pet. Vili Beroš i Mario Banožić su tu. Paladina se očito htio izvući iz Vlade. Protiv Beroša je veliko nezadovoljstvo i od pacijenata, sindikata i drugih, a priča o Banožiću je već opjevana”, kazao je dodajući da premijeru očigledno dogovara da mu oni budu neka vrsta gromobrana.

N1

Dodaje da HDZ nema jaku političku ličnost koja bi mogla doći na čelo stranke nakon Plenkovića i navodi da bi to moglo biti problematično za stranku. Osvrnuo se i na stanje u SDP-u za kojeg kaže da je rascjepkan i devastiran.

“Ono što se danas događa u SDP-u je mamurluk onog što se događalo pod Zoranom Milanovićem“, istaknuo je.

Postavljanjem HDZ-ovca Bačića na mjesto ministra graditeljstva umjesto nestranačkog Paladine, Klauški navodi da je “HDZ napokon preuzeo odgovornost za obnovu i sad će HDZ biti kriv za obnovu”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!