Rijeka i sindikati vrtića postigli dogovor: Radnici dobivaju povećanje plaće

Vijesti 18. velj 202212:30 0 komentara
vrtić, dijete, djeca, koronavirus, korona, maska, covid
Unsplash / Ilustracija

Na danas održanom sastanku između predstavnika sindikata u vrtićima Grada Rijeke i predstavnika Grada Rijeke, postignut je dogovor te su sindikati odustali od štrajka najavljenog za ponedjeljak 21. veljače 2022. godine.

Na sastanku održanom u Gradu Rijeci predstavnici Sindikata obrazovanja, medija i kulture, Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te predstavnici Grada Rijeke, postigli su dogovor temeljem kojeg će zaposleni u riječkim gradskim vrtićima dobiti povećanje osnovice plaće od ukupno 10%. Prvo povećanje od 3.5 % bit će vidljivo već na plaći za veljaču, nakon toga povećanje od 4% na plaći za lipanj dok će treće povećanje od 2.5% uslijediti na kraju ove godine.

„Zadovoljan sam što smo postigli dogovor koji omogućuje daljnji nesmetani rad gradskih vrtića. Zadovoljan sam što je kompromis postignut dijalogom. Sa sindikatima u vrtićima razgovarat ćemo i dalje, a ovaj današnji dogovor definitivno je korak u pravom smjeru budućih razgovora„ izjavio je je nakon sastanka gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Filipović je podsjetio i da Grad Rijeka u svojim vrtićima poštuje Državni pedagoški standard te isto tako, poštuje sve odredbe Kolektivnog ugovora za zaposlene u dječjim vrtićima Grada Rijeke koji je na snazi do 1.1.2023. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!