Rimac spominjala Orešković u novim porukama, evo što ona kaže na to

Vijesti 11. tra 202421:34 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Dalija Orešković je reagirala na nove poruke iz mobitela Josipe Rimac, u kojima se spominje i njeno ime.

Naime, Rimac je bila nezadovoljna odlukom Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa iz travnja 2018., kojom je kažnjena zbog netočnog popunjavanja imovinske kartice te ju je željela osporiti na Upravnom sudu u Splitu. Poruke pokazuju kako se 11 dana prije objave nepravomoćne presude Upravnog suda sastala s predsjednikom tog suda Silviom Čovićem.

Također, bivšu šeficu Povjerenstva Daliju Orešković je Rimac, između ostalog, nazvala “drugaricom” koja se uz Natašu Novaković “igrala struke i prava”. Orešković je u statusu na Facebooku napisala da su ovi izbori u posljednja prilika da se smjenom vlasti HDZ-a spasi domovina.

“Nema ničeg državotvornog ni domoljubnog u HDZ-u, a uskoro neće biti niti nas ako im dopustimo da i nadalje vode državu.

Potkopavanje nezavisnih institucija koje su se trebale boriti protiv korupcije, od Povjerenstva do Uskoka i DORH-a, porobljavanje pravosuđa u razdoblju bujanja teških korupcijskih afera u mnogim resorima, ravno je činu veleizdaje. Za to izravno optužujem Andreja Plenkovića.

Da se u proračun uplatio novčić svaki puta kada bi neki HDZ-ovac kao kakva pokvarena ploča čitajući sa šalabahtera ponovio da su na upravnim sudovima padale odluke Povjerenstva za sukob interesa iz mog vremena, prikupila bi se pozamašna svota za neku javnu svrhu. Sada se vidi kako su ‘pale’ te odluke. Intervencijom i političkim nalogom s vrha.

Ako se za potrebe zaštite i pogodovanja mogu uništavati državna tijela, zamislite što takva moć i bahatost radi običnim građanima kada se nađe u nekom sporu s njima?

Često se u javnosti ponavlja da je pravosuđe rak rana ove države. Par dana uoči izbora, vidimo dokaz da je HDZ uzrok tog karcinoma.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!