Samohrana majka: Hoće mi rušiti kuću, a rekli su da mogu biti tu s djecom

Vijesti 09. ožu 202311:20 2 komentara
N1

Samohrana majka Jasna Obić jedna je od osoba koja bi trebala ostati bez kuće u Ližnjanu gdje živi s troje djece.

Ondje su, naime, pokrenuta rušenja bespravne gradnje. Međutim, samohrana majka Jasna nalazi se u teškoj situaciji. Žive u kući koju su sami uredili, a nedavno su htjeli pokrenuti OPG i uzgajati smilje.

O toj bezizlaznoj situaciji naš Ranko Stojanac razgovarao je s Jasnom Obić koja je otkrila:

“Prošli tjedan u srijedu putem pošte dobili smo iz Državnog inspektorata Zagreb, a u petak, kad sam popodne s djecom iz škole dolazila, gospodina iz Državnog inspektorata sam zatekla kako mi stavlja na vrata. Rekao je da nije znao da tu netko živi, rekla sam – vidite da djeca dolaze s torbama. Stajao je još da vidi hoćemo li ući unutra. Pozvala sam ga na kavu, ali je odbio.”

Ponovno je imala posjet u subotu: “U subotu sam imala po službenoj dužnosti iz policijske uprave gospodina koji je napravio zapisnik. Bio je unutra, popio kavu i rekao da mu nije jasno u čemu je problem. Rekao je – nisi prijavljena, ali imaš dokument da si tu. Putem Državnog odvjetništva sam dobila da mogu biti tu s djecom.”

Rekla je da ih je posjetio i gradonačelnik Pule i imam islamske zajednice te da su obećali napraviti sve što je u njihovoj moći da se legalizira. “Svjesni su da bi mi to platili, ali nisu uspjeli ništa”, rekla je.

Smještaj na kraju ipak pronađen

Nakon istupa u medijima, smještaj za samohranu majku na kraju je ipak pronađen.

“To je prostor Ližnjana, ali spada pod grad Pulu, morao sam ići na teren, bio sam prije dva dana”, rekao je Filip Zoričić i dodao:

“Vidjeli smo situaciju, zakon treba poštovati, ali moralna obveza nam je pomoći majci s troje djece. Tako da smo uz pomoć humanitarne mreže grada Pule, ljudi su se potrudili, udruga Istra je najviše pomogla, našli smo u Premanturi smještaj za majku s troje djece, pomoći ćemo i dalje. Zajednica se uključila s odjećom i slično, a ponudili smo i pomoć sa stvarima. Ostalima ne treba velika pomoć”, rekao je na kraju Zoričić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare