SDP, HSU, IDS i HSS izlaze zajedno na izbore u Rijeci

Vijesti 15. tra 202112:17 0 komentara
N1

SDP, HSU, IDS i HSS potpisali su u četvrtak, u riječkom Arheološkom parku Principiju, koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci poručivši kako te političke stranke ostaju na tragu koalicijskog sporazuma iz tekućeg mandata.

Kandidat za gradonačelnika Marko Filipović koji je i predsjednik riječke gradske organizacije SDP-a, nakon ranije predstavljene kandidatkinje za zamjenicu gradonačelnika Sandre Krpan (SDP), predstavio je i kandidata za drugog zamjenika, uglednog riječkog pedijatra i profesora na Medicinskom fakultetu Goran Palčevskog (SDP).

Kako je Filipović naveo, dogovoreno je da Palčevski svoju moguću funkciju zamjenika gradonačelnika obavlja volonterski.

Ljiljana Cvjetović (Hrvatska stranka umirovljenika) istaknula je da su specifični interesi politike HSU na lokalnoj razini usmjereni na zaštitu starijih građana, umirovljenika i socijalno ugroženih osoba na druge načine, navevši da je to razlog dosadašnje i buduće suradnje u ovoj koaliciji.

“Predizborne jednokratne pomoći umirovljenicima, ma koliko dobre bile, nikad nisu bile riječki model, jer Rijeka cijelu godinu skrbi o umirovljenicima putem niza mjera i njihovim uključenjem u društveni život”, naglasila je.

Dorotea Pešić Bukovac (IDS) izrazila je neupitnu podršku IDS-a Marku Filipoviću kao kandidatu za gradonačelnika. “Znam njegove vrijednosti, kvalitete i način komunikacije s građanima”, rekla je.

Ivo Zrilić iz HSS-a naveo je da je toj političkoj stranci bitno opredjeljenje za zaštitu okoliša, ekološki prihvatljive modele razvoja i “zelenih politika”, dodajući da se to sve nalazi u Filipovićevu programu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!