Šef Udruge radničkih Sindikata Hrvatske o štrajku u Varteksu: “Naš prvi zahtjev je isplata plaće”

Vijesti 07. svi 202412:22 0 komentara

Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih Sindikata Hrvatske, u N1 Studiju uživo s našom Sandrom Križanec je govorio o štrajku u Varteksu i radničkim pravima.

Radnici nekadašnje perjanice tekstilne industrije u Hrvatskoj od jučer su u štrajku. Nekoliko stotina radnika okupilo se ispred zgrade Varteksa u Varaždinu – i to zbog neisplate plaća. Traže smjenu cijele Uprave i kažu – dok im se ne isplate plaće, sa štrajkom ne misle stati. Više o tome je za N1 govorio predsjednik Udruge radničkih Sindikata Hrvatske.

“Radnici imaju minimalnu plaću. Nisu dobili dvije plaće, odnosno za drugi mjesec samo dio radnika, a za ožujak nitko nije dobio plaću niti su plaćeni doprinosi i zato je i počeo štrajk”, rekao je Rajković te dodao da su s vlasnicima Varteksa bili u razgovorima prije početka štrajka.

“Sada očekujemo njihov poziv da čujemo koji je njihov plan za izlaz iz krize. Naš prvi zahtjev je isplata plaće”, rekao je Rajković.

Istaknuo je i da je Varteks brend te osim što ima ime, ima i vrijedne radnike koji rade kvalitetne proizvode.

“Morate znati da su to najkvalitetnija odijela odnosno svi tekstilni proizvodi koji se mogu naći na hrvatskom tržištu i možda to i je razlog što ljudi u ovoj situaciji ne prepoznaju u dovoljnoj mjeri kvalitetu tih odijela. Treba voditi pametnu poslovnu politiku i u isto vrijeme dizati i kvalitetu i razmišljati o cijenama kako bi brend opstao i dalje”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!