Šeler: Odakle Rusiji da ja šaljem vojnike? Očito su očajni

Vijesti 03. ožu 202217:56 > 18:04 2 komentara
Ukrajina, Rusija, vojnici, vojska, invazija, rat
REUTERS/Umit Bektas/File Photo/Ilustracija

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, odbacuje optužbe ruskog generala Igora Konašenkova koji je rekao da je Šeler organizirao odlazak oko 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu.

“To je smiješno. Ja sam mislio da su to ozbiljni ljudi. Na temelju kojih informacija on to govori? To su već potezi očajnika”, kaže Šeler za Index.

Skeptičan je, kaže, prema informaciji da je u Ukrajinu otišlo 200 hrvatskih boraca. “Ne možete u Hrvatskoj skupiti 20 ljudi ni da prosvjeduju za veće plaće, a kamoli nešto druge. Kojih je to 200 Hrvata u Ukrajini, ako sam i ja sam u Zagrebu?”, rekao je.

Spominjanje hrvatskih plaćenika je politički pritisak na Hrvatsku, smatra Šeler.

“Znamo da je Plenković podržao Ukrajinu, poslali smo oružje, primit ćemo izbjeglice… To smeta Rusiju pa nešto pokušava”, kaže.

VEZANE VIJESTI

Agencija Tass javlja da je vojni ataše hrvatskog veleposlanstva u Moskvi pozvan u rusko ministarstvo obrane, gdje je upozoren da je ruska strana upoznata s dolaskom hrvatskih plaćenika.

“Vojnom atašeu je rečeno o nezakonitom djelovanju hrvatskog državljanina Denisa Šelera koji je 2015. sudjelovao u borbenim operacijama na jugoistoku Ukrajine, a sada je organizirao skupine hrvatskih plaćenika za njihovo slanje u Ukrajinu”, rekao je general Konašenkov.

Šeler odbacuje sve optužbe za nezakonito djelovanje. “Ja živim po hrvatskim zakonima, ja nisam ništa protuzakonio radio. Ne znam odakle tom gospodinu takav podatak. Ja niti skupljam dobrovoljce, niti šaljem išta. Očito su toliko očajni da rade ovakve greške. Smiješno je to”, rekao je Šeler.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare