Šimpraga: “Nadam se da će okrenuta leđa sinoć sutra donijeti zdraviju budućnost”

Vijesti 18. stu 202222:42 1 komentar
Dino Stanin/PIXSELL

Anja Šimpraga, potpredsjednica Vlade iz redova SDSS-a, komentirala je večeras jučerašnje okretanje leđa dijela okupljenih građana u Škabrnji koji su tako izrazili nezadovoljstvo zbog njezinog dolaska.

“Tolerancija je vrlina koja omogućuje mir, doprinosi zamjeni kulture rata kulturom mira. Za naše društvo koje je još uvijek snažno obilježeno tragičnom poviješću i ratnim sukobima, tolerancija je osnova za daljnji razvoj i prosperitet. Upravo mjesta najvećih stradanja su mjesta gdje moramo pokazati važnost i značaj tolerancije i mira.

VEZANA VIJEST

Moj životni i politički put obilježen je upravo traganjem za tolerancijom i povezivanjem prekinutih niti života i mira među ljudima i s tim ciljem i mišlju odala sam počast nevinim žrtvama. Nažalost, neki i dalje smatraju da moje davanje počasti žrtvama nije poželjno, zbog toga tko sam i što sam. A što sam: čovjek sad i uvijek, djevojčica koja se vratila u svoju zemlju, odrasla i probudila se jutros u vjeri da okrenuta leđa sinoć, sutra će donijeti zdraviju budućnost”, poručila je Šimpraga.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković jučer je položio vijenac u Škabrnji, a uz njega se nalazila i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga zbog čega je nekoliko mještana i branitelja demonstrativno okrenulo leđa. Poručili su da su ona i njena stranka SDSS – koju su nazvali zločinačkom strankom – nepoželjni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare