Sindikat strojovođa: Signalizacija između Okučana i mjesta udara nije radila

Vijesti 11. ruj 202219:35
Izvor: N1 / Katarina Brečić

Istraga teške nesreće kod Novske još traje, a policija je u nedjelju objavila da još nije utvrđen razlog zašto je putnički vlak udario u zadnji dio teretnog vlaka koji je bio zaustavljen na dijelu pruge zbog mogućeg kvara.

No, Sindikat strojovođa Hrvatske iznosi optužbe. Njihov dopredsjednik Dalibor Petrović rekao je za RTL da imaju dokaze da signalizacija između Okučana i mjesta udara nije radila.

VEZANA VIJEST

“Mogu potvrditi da imamo čvrste, neoborive, provjerene i lako provjerljive dokaze da signalizacija između kolodvora Okučani i mjesta udara putničkog u teretni vlak nije radila! Nije bila u funkciji i nikako nije mogla pružiti informacije strojovođi. Prave informacije po kojima bi on sukladno propisanim procedurama donosio odluke o vožnji i prometu vlaka. Također, dokazi upućuju na to da je u trenutku opreme vlaka iz kolodvora Okučani ta signalizacija već tada bila nefunkcionalna i nije radila”, ističe Dalibor Petrović.

Dokaze će, tvrdi, pokazati sutra na press konferenciji. Hrvatske željeznice i istražitelji u subotu su rekli da je utvrđeno da je signalizacija bila ispravna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.
Komentari

Vaš komentar