Škola prijavila Miroslava Škoru zbog skupa bez dozvole

Vijesti 10. tra 202117:42 > 19:25
Izvor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački Gradski ured za obrazovanje uputio je u subotu apel kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu da okupljanja i stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima škola i dječjih vrtića.

Pročelnik Ureda Ivica Lovrić reagirao je nakon obavijesti koju je taj ured primio od Srednje škole Jelkovec o održavanju neovlaštene političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima škole kandidata Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslava Škore te članova i simpatizera njegove stranke, a bez prethodnog obavještavanja ili suglasnosti vodstva škole.

“Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima”, navodi u priopćenju pročelnik Ureda Ivica Lovrić.

“Učenici primorani nastavu pratiti na daljinu, ovakvo okupljanje je posebno nedopustivo i skandalozno”

“U trenutku kad se zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih osoba učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim”, poručio je.

IZ Gradskog Ureda za obrazovanje stoga apeliraju na Škoru i sve kandidate i kandidatkinje na predstojećim lokalnim izborima, političare, članove, simpatizere i aktiviste političkih stranaka da konferencije za medije, okupljanja i druge stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima, bilo vanjskim, bilo unutarnjim, škola i vrtića Grada Zagreba.

Ističu kako neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza zakonskih propisa. Također prema Uputama za sprečavanje epidemije covida-19 Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a  svim neovlaštenim osobama do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove pri čemu je u unutarnjim prostorima i u dvorišnom prostoru “neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar