Šef Komore socijalnih radnika: Nema odgovornosti Centra za socijalnu skrb

Vijesti 25. ruj 202118:26 > 20:10 0 komentara
N1

Predsjednik Komore socijalnih radnika Antun Ilijaš gostovao je u programu N1. Rekao je da je danas tragičan dan za sve, a tko je kriv za ubojstva u zagrebačkim Mlinovima, utvrdit će sud.

“Ovo nas je sve zgrozilo. Preteško je s današnjim danom tražiti krivca. Počinitelj je najodgovorniji za ovo što se dogodilo”, rekao je.

Ilijaš je istaknuo kako ne vidi nikakvu odgovornost Centra za socijalnu skrb. Pojasnio je da prilikom razvoda, ako par imaju djece, mora doći u Centar za socijalnu skrb, dok sud potvrđuje njihov sporazum, ako sporazum postoji.

VEZANE VIJESTI

“Radimo na tome da se roditelji dogovore. Imamo instrument medijacije, a ako se ni tada ne dogovore, ide se na sud”, rekao je, pojasnivši da nakon postignutog sporazuma ne postoji nadzor jer bi to bilo i zadiranje u privatnost.

“Ljudsko ponašanje nije predvidivo”

“Ljudsko ponašanje nije predvidivo, ne znate kako će određene okolnosti utjecati na nas i što ćete napraviti”, kaže.

Smatra da tamo gdje se roditelji dogovaraju nema potrebe da ih se još dodatno stigmatizira i provjerava.

Istaknuo je da je današnje vrijeme je veoma izazovno. “Puno je problema kojji se ljudima dešavaju i svi trebamo biti svjesni da nekad trebamo potražiti pomoć. Traženje pomoći je snaga, to nije slabost. Imamo hrpu institucija gdje roditeljima, pojedincima možemo pomoći, ako to ne napravimo danas, dešavat će nam se ovakve stvari. Pandemija, potres i ekonomska situacija učinili su svoje, i sve te posljedice su primjer ovoga što se desilo sada”, rekao je Ilijaš, apeliravši na sve kojima je potrebna pomoć da se jave.

Podsjetimo, u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi policija je u noćnim satima pronašla troje najvjerojatnije ugušene djece i njihova oca koji je pokušao počiniti samoubojstvo, doznaje se u subotu u policiji.

Više o cijelom događaju možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!