Slovenska komisija odobrila prekid trudnoće Mireli Čavajdi

Vijesti 10. svi 202212:10 > 12:34 1 komentar
N1

Odvjetnica Mirele Čavajde, Vanja Jurić, potvrdila je za N1 da je drugostupanjska slovenska komisija donijela pozitivnu odluku o njezinoj klijentici.

U Sloveniji je ta odluka prošla dva stupnja, i prvostupanjsku i drugostupanjsku komisiju koja je donijela pozitivnu odluku o prekidu trudnoće Mirele Čavajde.

Mirela Čavajda sada čeka odluku drugostupanjske komisije KBC-a Zagreb, koja bi se do petka trebala očitovati o prigovorima na odbijanje prekida njezine trudnoće zbog malformacije ploda, rekla je njezina odvjetnica. Čavajda će do zadnjeg trenutka čekati u Hrvatskoj rezultate drugostupanjske komisije.

VEZANA VIJEST

Odbije li Čavajdu i drugostupanjsko etičko povjerenstvo u Hrvatskoj, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može riješiti u Sloveniji, poručuje odvjetnica Mirele Čavajde.

Podsjetimo, Čavajda se javila za prekid trudnoće u četiri zagrebačke bolnice i u svima je odbijena. Čavajda je prekid trudnoće zatražila jer joj beba ima tumor na mozgu zbog kojega će, kako su joj rekli liječnici, ili umrijeti ili živjeti kao biljka.

Nakon što je sa svojom strašnom pričom izašla u medije, na noge se digao zdravstveni sustav, nadležni ministar, a povuklo se i pitanja nedostupnosti pobačaja u mnogim bolnicama zbog ginekologa koji se pozivaju na priziv savjesti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare