Smrad s Jakuševca proširio se diljem Zagreba: “Užasno smrdi, grozno. Kako je tek ljudima tamo…”

Vijesti 04. pro 202314:40 0 komentara

U jutarnjim satima u ponedjeljak došlo je do novog odrona smeća na zagrebačkom odlagalištu Jakuševac. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izvijestio je je da je dovoz smeća na Jakuševec stoga suspendiran.

Gradonačelnik je također izjavio da mjerenja ne pokazuju prekoračenja graničnih vrijednosti niti za sumporovodik, niti za metan.

Grad je naručio i mobilno dodatno mjerenje pored odlagališta, tako da će Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar uskoro tamo doći sa mobilnim uređajem koji se koristio kad je bio požar u Osijeku vezano za tvrtku Drava International.

No, građani iz više kvartova žale se na nesnosni smrad. Osim na Jakuševcu, smrad se proširio i po okolnim kvartovima.

I građani na Trešnjevci se žale na smrad. “Užasno smrdi, baš smo komentirali je li to s Jakuševca. Sigurno nije dobro. Pitam se kako je tek ljudima koji su tamo, grozno.”

“Smrdi, ne znam što smrdi. Nešto smrdi, valjda će proći.”

Nakon navoda da su djeca u jednom vrtiću povraćala zbog smrada koji se širi, N1 je kontaktirao vrtić u Dugavama te nam je ravnateljica DV-a Tratinčica Marina Vrlić kazala da danas nije zabilježeno povraćanje djece u vrtiću te se odgojno-obrazovni rad odvija bez poteškoća.

“Predostrožnosti radi, rad s djecom danas ujutro odvijao se u objektu. U redovitom smo kontaktu s gradskim uredom i NZJZ dr. Andrija Štampar te ćemo, kao i dosad, postupati u skladu s uputama. Sukladno dobivenim informacijama od strane NZJZ, nema prekoračenja graničnih vrijednosti niti ugroze za zdravlje djece”, kazala je ravnateljica za N1.

Podaci o kvaliteti zraka koje objavljuje Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja pokazuju da je kvaliteta zraka u Zagrebu loša. Ipak, najlošije stanje je u Koprivnici, Kutini i Slavnoskom Brodu gdje je kvaliteta zraka ocijenjena kao “vrlo loša”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!