Staničić o visokim cijenama na Jadranu: Kvaliteta mora pratiti cijenu

Vijesti 27. kol 202218:36 3 komentara
N1

Direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić, gostovao je u Dnevniku u 18 i komentirao dobru turističku sezonu.

U usporedbi s 2019. imali smo rast s određenih tržišta, Austrija, Češka, Slovačka, Poljska, Njemačka i domaće stržište koje je ove godine izrazito dobro bilo zastupljeno, rekao je Staničić.

VEZANE VIJESTI

“Špica je iza nas, ali smo i dalje u visokoj sezoni, najave za rujan su fantastične i u mnogim našim destinacijama bit će odličan nastavak sezone”, rekao je Staničić.

Rekao je da je u Hrvatskoj otprilike mjesec dana trajao period kad je dnevno bilo više od milijun turista. “20. srpnja smo zabilježili preko milijun turista i do 21. kolovoza taj je broj premašivao milijun do milijun i sto tisuća turista, ali i postsezona je prema najavama jako dobra”, rekao je Staničić.

“Mi moramo napraviti odmak od samog brojanja turista. Dakako da brojke pokazuju određene trendove, ali naš je cilj produžiti turističku sezonu, da visoku stopu zauzetosti svih naših kapaciteta produžimo na što duži period i na taj način rasteretimo glavnu sezonu, ali i u predsezoni i postsezoni imamo dobru popunjenost kapaciteta što će potaknuti i ostali niz pozitivnih efekata”, dodao je.

Komentirajući visoke cijene na hrvatskoj obali, Staničić je rekao da sigurno ima slučajeva u kojima su pojedinci u kratkom roku htjeli ostvariti dobru zaradu, ali da to dugoročno nije dobro. “Hrvatska ima kvalitete, s obzirom na zdravu hranu, enogastronomiju, tu smo još uvijek u prednosti i kvaliteta mora pratiti cijenu”, rekao je Staničić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare