Što bi to bila Milanovićeva Treća Republika? Predsjednik sve detaljno objasnio

Vijesti 26. ožu 202421:52 1 komentar

Predsjednik RH Zoran Milanović s našom Natašom Božić Šarić razgovarao je o nadolazećim parlamentarnim izborima i političkim aktualnostima, a objasnio je i što je to Treća republika koju zaziva.

Što je Treća republika, što podrazumijeva?

Novo rješenje za Ustavni sud koji će eutanizirati ovakav oblik USUD-a, neutralizacijom svega onog što ne smiju raditzi, izmišljaju Ustav. Velika borba za pravo malog hrvatskog čovjeka da iznajmljuje svoje nekretnine. Ono što iznajmljuje naš čovjek, taj će biti zaštićen. Svi ovi izvana koji ovdje grade mastodonte, bit će pravila kao u Austriji. Spriječit ćemo i betonizaciju.

Treća republika je dubinska analiza i revizija mreže svih nametnika proračuna, medija koji uzimaju novac iz proračuna, koliko novca Plenkovići i njegovi daju raznim Hanzama, medijima, konzultantima i rade za HDZ. Istog trena kad je došao na vlast krenuo ih je korumpirati.

Na sveučilištima i visokim školama će sve biti besplatno. I doktorati. Pacijenti s iskaznicom dopunskog osiguranja moraju u privatnim bolnicama, poliklinikama imati isti tretman kao klijenti koji plaćaju. Dakle, besplatno. I to će biti uvjet da liječnici iz javnih bolnica mogu raditi privatno. Porezi na banke.

Kako ćete ju uspostaviti – dvotrećinskom većinom u parlamentu? Ustavna reforma?

Reforme ne, ali neke izmjene Ustava… Zadnji put je Ustav mijenja 2010. To nije revolucija. Ovo je Treća republika, ovo sve što sam naveo. Ja nisam za ukidanje županija. Možemo govoriti o spajanju nekih županija. Broj općina, još nisam sreo nikoga tko je rekao da treba ukinuti njihovu općinu. Veća razina decentralizacije, gradovi će na obali imati veće ovlasti za raspolaganje morskim dobrom, sad trpe zulum županije.

Cijeli intervju predsjednika Milanovića za N1 pročitajte OVDJE.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare