Što je uzrok otkazivanja velikog broja letova u Zračnoj luci Zagreb?

Vijesti 29. lip 202212:03 > 12:13 0 komentara
N1

Prijevoznici iz grupacije Lufthansa, Eurowings, Lufthansa i Austrian Airlines, otkazali su ukupno 55 povratnih letova prema hrvatskim zračnim lukama najavljenih za srpanj ove godine, a sve da bi osigurali redovno odvijanje operacija zbog nedostatka radne snage kod samih prijevoznika, ali i u zračnim lukama prema kojima prometuju.

Tri spomenuta prijevoznika iz grupe Lufthansa otkazala su ukupno 55 povratnih letova najavljenih za srpanj ove godine prema hrvatskim zračnim lukama; Zagrebu, Rijeci, Puli, Zadru, Splitu i Dubrovniku, objavio je u utorak portal Croatian Aviation.

Naša reporterka Anja Perković u Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb razgovarala je s glasnogovornicom Lidijom Capković koja je otkrila kako je to točno utjecalo na zagrebačku zračnu luku.

VEZANA VIJEST

“Smanjene su frekvencije na određenim destinacijama. Jedna frekvencija za Munchen, za Koln umjesto 26 bit će ih 14, za Dusselforf ostat će devet, smanjili su za 4, za Stuttgart ostat će 14, smanjeno je devet. U ukupnom relativnom broju to nije nešto tako veliko. Kao što vidimo i svjedočimo, razlog tome je su nedostatak osoblja kako u zračnim lukama, tako i u zrakoplovnim kompanijama koji su morali prilagoditi i red letenja, a isto tako i zračne luke su ograničile broj dnevnih putnika. To je nešto čemu mi nismo uzrok, ali osjećamo određene posljedice”, kazala je.

Upitana što to konkretno znači za Zračnu luku Zagreb i same putnike, odgovara:

“Ako govorimo o putnicima, onda vidimo da je pojačani interes putnika za putovanjima koja se nažalost ne mogu realizirati na način na koji bi putnici to željeli. Što se Međunarodne zračne luke Zagreb tiče, mi nismo u vrijeme pandemije covida smanjivali broj zaposlenika, niti naših djelatnika. Mi nemamo tih problema s kojima se suočavaju ostale zračne luke”.

Ipak, otkriva da se problemi u drugim zračnim lukama na neki način reflektiraju na Zračnu luku Zagreb.

“U vidu kašnjenja u prtljazi, u dolasku prtljage, izmjena u redu letenja, kašnjenja određenih u letovima. Mi svi činimo sve što je u našoj moći da se putnici osjećaju ugodno, ali na neke okolnosti mi ne možemo utjecati”, govori.

Capković kaže da MZLZ od početka bilježi postupan rast prometa, posebno od travnja.

“Ako tu uspoređujemo s 2019., mi smo na 85 posto prometa te godine. Nadamo se da ćemo ove godine završiti s duplo većim brojem putnika nego što je to bilo lani”, rekla je glasnogovornica MZLZ-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!